Otkriveno da li je Alek Boldvin povukao okidač kada je ubijena snimateljka - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Otkriveno da li je Alek Boldvin povukao okidač kada je ubijena snimateljka

FBI istragom otkriveni su novi detalji sa kobnog snimanja, te je potvrđeno da je Alek Boldbin povukao okidač pištolja kojim je usmrtio snimateljku na setu filma “Rust”.

Slavni glumac više puta negirao je navode da je to učinio.

Kako istraga potvrđuje, Boldvin je nenamerno usmrtio Halinu Hačins na snimanju koje se odvijalo u oktobru 2021. godine. On je tom prilikom povredio i reditelja Džoela Souzu.

Ova tragedija dogodila se na ranču u Santa Feu gde su se snimali kadrovi filma.

Glumac je sve vreme uporno poricao da nije povukao okidač na pištolju, koji je trebalo da bude rekvizit na snimanju. Međutim, u novom izveštaju zaključeno je da metak nije mogao da bude ispaljen na bilo koji drugi način, te da to znači da je Bolvin povukao okidač, kako piše “Dejli mejl”.

Ovakvi detalji istrage uključuju mogućnost da se protiv glumca podigne krivična prijava za ovaj incident.

Odeljenje šerifa Santa Fea potvrdilo je da će slučaj tragedije nastale na snimanju biti dalje prosleđen okružnom tužiocu.

                                            Crkva u kojoj je Alek Boldvin ubio članicu ekipe FOTO: KOAT 7 News via AP

Nadležni organi saopštili su da čekaju zapise telefonskih razgovora glumaca, a tužilac je radio sa policijom i Boldvinovim advokatima u pribavljanju tih dokaza. Zapise će pregledati detektivi, a izveštaj ovog predmeta će zatim biti poslat tužiocu kako bi se utvrdilo da li će biti podignuta optužnica protiv slavnog glumca.

Forenzički izveštaj FBI-a ispitivao je sve oblasti ove nesreće u okviru šire istrage kako bi se videlo da li ima dokaza za krivičnu prijavu.

Okružna tužiteljka Santa Fea, Meri Karmak Altviz, izjavila je za “Veniti fer” da je u decembru prošle godine gledala intervju Boldvina za “Ej-bi-si”, pa je potom istakla da smatra da glumac nije povukao okidač.

“Možete povući čekić za udarnu iglu unatrag bez povlačenja okidača i to bez da ga zapravo zaključate. Dakle, povučete ga do pola, ne zaključa se, a onda ako ga pustite, udarna igla može udariti u početni deo metka”, rekla je ona tada.

Boldvin je objasnipo da je držao “hladan pištolj”, što bi značilo da je oružje bilo napunjeno lažnim mecima.

Policajci iz Santa Fea još istražuju detalje smrti snimateljke, a rezultati FBi istrage odmah su prosleđeni Kancelariji medicinskog istražitelja OMI u Novom Meksiku, koja ih je potom u sredu prosledila kancelariji šerifa.

Šerif pomenutog okruga Santa Fe, Adan Mendoza, izjavio je ranije ove godine u emisiju “Tudej” da se krivične prijave mogu očekivati.

“Bilo je neorganizovanosti i određenog stepena nemara na setu- da li će se to popeti na kriminalni nivo, to će zavisiti od okružnog tužioca”, izajavio je šerif tada.

Izvor: Nova

Danas objavljeno

Megan maltretira zaposlene u palati: “Ne mogu da prestanem da se tresem”

Zeljka

Kroz norveški krajolik jednom od najljepših železnica u svijetu

Zeljka

Preminula glumica Luiza Flečer

Zeljka

Ostavite komentar