Otkriveni detalji stravične eksplozije u Podgorici: Škaljarac dignut u vazduh na kućnom pragu - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Otkriveni detalji stravične eksplozije u Podgorici: Škaljarac dignut u vazduh na kućnom pragu

Preliminarni podaci iz istrage pokazuju da je Cetinjanin Jasminko Šahović (41) stradao od eksploziva podmetnutog ispod njegovog automobila, koji je aktiviran juče ujutru oko 10 časova u podgoričkom naselju Tološi.

Ta informacija potvrđena je za “Vijesti” iz Uprave policije. Prije toga su, kako se navodi inspektori juče provjeravali i drugu mogućnost da je Cetinjanin prevozio eksploziv “citoroenom” u kome je stradao.

Policija je, tvrdi isti izvor, utvrdila da je eksploziv bio postavljen ispod sjedišta vozača i da je naprava aktivirana daljinskim upravljačem, prenosi Blic.

– Količina i vrsta eksploziva koji je korišćen biće utvrđena vještačenjem tragova izuzetih sa lica mjesta – kazao je sagovornik iz UP.

Istražioci, međutim, nisu odgonetnuli motiv likvidacije Cetinjanina, niti, na čijoj se meti našao Šahović.

Iz Uprave policije juče su kratko saopštili da u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti “na utvrđivanju okolnosti događaja u kojem je smrtno stradala jedna osoba”.

Nezvanični izvori iz te institucije kazali su da je Šahović prema njihovim operativnim podacima blizak škaljarskom kriminalnom klanu.

Nisu, međutim, sa sigurnošću utvrdili da je i njegovo ubistvo nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova, iako, kako su kazali, ne isključuju ni tu mogućnost.

Iz Višeg državnog tužilaštva “Vijestima” su kazali da je tužiteljka Ana Radović odmah nakon obavještenja izašla na lice mjesta, odakle je i rukovodila uviđajem.

– Preduzimaju se sve mjere i radnje iz naše nadležnosti u cilju rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela. Dežurna tužiteljka, koja je izašla na lice mjesta i rukovodila uviđajem, naložila je izuzimanje tragova i donijela je naredbu za određena vještačenja – kazali su iz VDT Podgorica.

Eksplozija
Šahović je ubijen juče ujutro, nedaleko od iznajmljene kuće u kojoj je stanovao sa porodicom. Navodno, čim je izašao na Partizanski put, aktivirana je naprava podmetnuta ispod njegovog automobila.

Od siline eksplozije beživotno tijelo Šahovića izletjelo je van automobila, koji je, zahvaćen vatrom nastavio da se kreće, a potom udario u zelenu ogradu pored ceste.

Dijelovi tog vozila ostali su rasuti po ulici, svuda oko Šahovićevog tijela.

Na lice mjesta veoma brzo stigli su pripadnici kriminalističke policije, tužiteljka, vještak za požare, eksplozije i havarije, krim-tehničari i forenzičari koji su izuzimali tragove.

Nepun sat nakon eksplozije, policijsku traku kojom je označeno lice mjesta prošao je sredovječni muškarac. Uprkos upozorenjima da ne može biti na mjestu uviđaja, tvrdeći da je kum stradalog, uspio je da dođe nedaleko od beživotnog tijela Šahovića, nakon čega su ga inspektori smjestili u službeni automobil i odvezli sa lica mesta.

Par minuta kasnije intervenisala je ekipa Hitne medicinske pomoći, koja je ukazivala pomoć članovima porodice stradalog.

Danas objavljeno

Nebenzja: Primjetan pad diplomatskog potencijala zapadnih država

M.

Zelenski: Zašto neke zemlje EU blokiraju nove sankcije Rusiji?

M.

Snažan zemljotres pogodio Istočni Timor: 6,4 stepena po Rihteru

M.

Ostavite komentar