Otkrivene su karakteristike kamera za Google Pixel 6 Pro - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Otkrivene su karakteristike kamera za Google Pixel 6 Pro

Google Pixel uređaji su poznati po svojim mogućnostima kamera, a Google-ova softverska poboljšanja ove kamere čine jednim od najboljih na tržištu iako ne implementiraju najjače senzore. Sada deluje da Google planira da postavi nove standarde sa kamerama u okviru Google Pixel 6 serije.

Prema novim informacijama, do kojih je došao XDA-developers tim, nove Pixel 6 (Pro) kamere bi mogle imati 50MP Samsung GN1 glavni senzor, uz 12MP Sony IMX386 ultraširoki i 48MP Sony IMX586 4X telefoto senzor.

Sugeriše se da će predstojeći uređaji biti sposobni da podržavaju snimanje 4K videa @60fps. XDA napominje da Pixel 6 Pro podržava 4K @60fps samo za glavnu a ne i za ultraširoku i telefoto kameru, koje su limitirane na 4K @30fps. Kada se snima u 4K @30fps, korisnici bez prekida mogu da se prebacuju između tri kamere.

Još neke nove funkcije kamere uključuju ručno podešavanje balansa bele, magic eraser, face deblur, zaključavanje ekrana i drugo. Magic eraser je jedna od zanimljivijih novih funkcija, a omogućiće novim Pixel telefonima da uklone objekte ili ljude iz fotografije.

Face deblur će kreirati više fotografija glavnim senzorom i kombinovaće ih u jednu HDR fotografiju. Pomenute su i funkcije kao što su motion blur, nima aesthetic, baby mode i druge.

Izvor: Benchmark / XDA-developers

Danas objavljeno

Novi Dell monitori imaju izdižuću kameru i mikrofone sa utišavanjem buke

Vanja A

Novi MacBook Pro modeli bi mogli imati izrez u displeju

Vanja A

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Ostavite komentar