7. Maja 2020.

Otkrivena veza 5G mreže i koronavirusa i nije ono što mislite

Big Portal

Amerika u boljem položaju u odnosu na Evropu

Za sada je poznato da će se šira slika videti tek nakon finansijskih izveštaja iz juna. Ono što analitičari takođe ocenjuju kao pozitivno stanje, jeste da je razvoj 5G mreže u Sjedinjenim Američkim Državama brži i u boljem stanju u odnosu na Evropu. Da će doći do usporavanja implementacije 5G mreže upozoravao je i Huawei, koji radi na izgradnji ove mreže u Velikoj Britaniji, ali i drugim evropskim zemljama, piše The Vergeg.

Oni su još u martu objavili da će biti problema, ali se tek sada vidi koje se razmere u pitanju. Primena 5G tehnologija odložena je u Portugalu, Austriji, Španiji, Francuskoj i Češkoj.

I druge svetske kompanije ukazuju na to da će biti odlaganja, prenosi PC Press. Samsung je objavio da će se smanjiti finansijska ulaganja u ovu infrastrukturu upravo zbog globalne epidemije. Ericsson i Nokia, dva od tri najveća provajdera, takođe upozoravaju na zastoj. Oni smatraju da će vlade država preduzimati mere zbog kojih oni neće biti u mogućnosti da nastave planiranim ritmom fizičku implementaciju 5G mreža. Kina predstavlja suštu suprotnost od navedenih primera, jer se u njoj 5G mreža agresivno razvija i na njoj i država i privatan sektor rade intenzivno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare