Otkrivena tajna: Zašto je Majkl Džekson nosio samo jednu rukavicu? - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Otkrivena tajna: Zašto je Majkl Džekson nosio samo jednu rukavicu?

Mnogi su i danas fascinirani garderobom kralja popa Majkl Džeksona, a ovo su neke od tajni iza njegovih kostima, npr. zašto je na neke od njegovih jakni bila je ušivena i oznaka “777” ili kako su mu cipele pomagale da izvede svoj legendarni nagib.

Njegove plesne rutine bile su jako fizički naporne, a on je davao sve od sebe tokom svojih nastupa. Do kraja showa često bi izgubio i do 5 kg, a struk bi mu postao za 2,5 cm tanji. A kako mu je bilo važno da mu odjeća savršeno stoji i kako bi mogao da pokaže svoje plesne pokrete, svaki sljedeći kostim bio je nešto manji od prethodnog.

Kako su djelovale njegove čuvene cipele?

Cipele koje su mu pomogle da prkosi zakonima gravitacije imale su kopču u obliku slova V na dnu potpetica. Uz njihovu pomoć mogao je da zakači ekser pričvršćen za pod i da izvede svoj poznati naklon od 45 stepeni naprijed. Ali, kako bi uz to cijelo tijelo držao ravno, bila je potrebna i nevjerovatna količina koreografije i snaga nogu.

Zašto je nosio samo jednu rukavicu?

Michael je imao vitiligo, stanje kože u kom su dijelovi kože izgubili pigment. Počelo je na njegovoj ruci i htio je to da prikrije. A i mislio je da bi izgledalo preobično da nosi 2 rukavice, pa bi nosio samo jednu.

Zašto je gotovo svaka jakna imala traku na desnom rukavu?

Michael Jackson je samo želio da njegova odjeća bude drugačija od svih ostalih. A traka za ruku na rukavu čini izgled prepoznatljivim. Michael je takođe voleo da tjera svoje obožavaoce da se zapitaju zašto je baš tu ta traka.

Zašto su mu na jakne ušivena tri broja 7?

Michael je bio 7. dijete u porodici. Također, rođen je 1958. godine, a ako se sabere 19 plus 58, to je 77.

Zašto nikada nije čistio cipele?

Jednom su pjevačevi menadžeri bili zabrinuti za stanje njegovih cipela i zamolili su njegovog kostimografa da ih uglanca. Učinio je to, ali Michaela je to mnogo naljutilo. Objasnio je da se koža istrošila tačno onako kako je trebalo i da bi mu poliranje bilo previše klizavo kako bi izvodio svoje plesne pokrete.

Zašto je nosio bijele čarape?

Michael je volio da nosi bijele čarape iz nekoliko razloga. Niko drugi nije nosio bijele čarape s crnim cipelama. Štaviše, uhvatile bi svjetlo i privukle pažnju na pokrete njegovih stopala dok je plesao.

Zašto je zalijepio trake na prstima?

Šta su značila slova CTE na njegovim jaknama?

Ova slova ne znače ništa. 90-ih su Michaelovi kostimografi kreirali nekoliko novih odjevnih predmeta, tipa košulje i jakne za njega. Svidjele su mu se, ali je htio da doda neka slova na epoletama. Rekao je da nije važno koja, pa su njegovi kostimografi stavili sva slova abecede u šešir i nasumce izvadili tri. Tako je nastao natpis “CTE”.

Izvor: Happytv.rs

(E.M.)

Danas objavljeno

Ašton Kučer progovorio o rijetkoj dijagnozi koju je dobio: Sretan sam što sam danas živ

Vanja A

Ta godina je bila zlatno doba hard roka i hevi metala: Čak pet poznatih albuma je izašlo u samo 44 dana

Vanja A

Bivši muž protiv Britni Spirs: Djeca ne žele da je vide, podržavam njenog oca

Vanja A

Ostavite komentar