Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane, policija objavila snimak - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane, policija objavila snimak

Policija je u Sarajevu pronašla “laboratoriju” za uzgoj i proizvodnju marihuane, zaplijenila 1,6 kilograma te droge i uhapsila muškarca E.Š. (34).

Hapšenje su izvršili policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga – Sektora kriminalističke policije Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da je policija juče pretresla iznajmljeni stan u Ulici Humska, na području opština Novo Sarajevo, koji koristi E.Š., rođeno u Užicu, a nastanjeno u Sarajevu.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta kompletna “laboratorija” za uzgoj i proizvodnju marihuane, 1,6 kilograma marihuane, 15 stabljika visine od 10 do 150 centimetara biljke “kanabis sativa”, te dvije digitalne vage.

E.Š. je uhapšen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

Po završenoj krininalističkoj obradi E.Š. će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Danas objavljeno

Ove zemlje žive normalno, kao da nema korone

M.

Dodik: Spasavanje američkih vojnika junački podvig

M.

Vučić: Prijateljstvo sa Turskom dodatna garancija stabilnosti

M.

Ostavite komentar