11. Jula 2022.

Otkriven uzrok velikog požara u Puli

Big Portal

Prema zcanicnim policijskim podacima u požaru je izgorelo oko 35 hektara borove šume, niskog raslinja i suve trave, ako i poljoprivredno zemljište, prenosi Hina.

Na Kavrerskom putu je izgorelo cak 25 vozila razlicitih marki i godišta proizvodnje, kao i jedna kamp prikolica, a pored toga, izgorela su još tri vozila, traktor, generator i prikolica, saopštila je policija koja i dalje pokušava da ustanovi ko su vlasnici, tako da ukupna materijalna šteta zasad nije procenjena.

Policijski službenici nastavljaju da istražuju i okolnosti izbijanja požara, a prema recima predstavnice istarske policije Suzane Sokac utvrduje se i identitet osobe koja je upravljala dronom tokom gašenja vatre.

“Policija ce o ovom slucaju sa dronom obavestiti Hrvatsku agenciju za civilno vazduhoplovstvo koja je nadležna u slucaju nedozvoljenih letova dronova, a o svemu ce biti obavešteno i nadležno državno tužilaštvo”, rekla je Sokac.

Istarska policija upozorava gradane da je od 1. jula do 31. oktobra zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru, jer zbog velikih vrucina i visokih temperatura tokom letnjih meseci postoji veca opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru.

Tanjug

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare