27. Juna 2022.

Otkriven UZROK POŽARA u IRB Srpske: Opušak cigarete zapalio podmetače u piceriji, vatra se proširila na cijeli objekat

Big Portal

Oni su pojasnili da im je dostavljen nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 1. maja oko tri časa u zgradi ”Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske”, stomatološke ambulante ”Simić dent” i ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”.

– Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće. Požar se razbuktao oko 3 časa i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimnjaku iz ugostiteljskog objekta-picerije „Korso“, koji vodi kroz prostorije ”Investiciono-razvojne banke Republike Srpske” do vrha zgrade – pojasnili su u Tužilaštvu.

Oni su dodali da im je nalaz poslan od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkcije policije, Uprave kriminalističke policije, Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, Odjeljenje za trasološka i daktiloskopska vještačenja i vođenje Nacionalnog AFIS registra.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare