Otkriven ubica Miše Ognjanovića - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Otkriven ubica Miše Ognjanovića

Istraga brutalnog ubistva poznatog advokata u Beogradu bliži se kraju. Egzekutor, najverovatnije, S. S. Policija pretpostavlja i ko je naručilac,pišu “Novosti”.

Prema nezvaničnim saznanjima tog lista, policija je prikupila određen broj dokaza, a ostalo je da se sačekaju rezultati još nekih veštačenja. Kada sve to bude kompletirano, biće podneta i krivična prijava na kojoj će se naći konkretna imena najmanje dvojice osumnjičenih.

Pretpostavlja se da je ubica došao do zgrade Ognjanovića na motoru, a da se posle likvidacije udaljio automobilom tamne boje. Dvotočkaša je vozila druga osoba, odnosno saučesnik. Indicije do kojih je došla policija govore da je mogući počinilac S. S., koji se nedugo posle zločina i sam našao na meti profesionalnih ubica, ali je preživeo napad. Navodno, motor je vozio njegov drug, inače rođeni brat jednog od vođa navijača Crvene zvezde, koji ga je dovezao do zgrade u kojoj je živeo Ognjanović.

Ukoliko veštačenja koja su u toku potvrde ova saznanja, policija ima, kako nezvanično saznaju “Novosti”, i organizatora i naručioca zločina. Za sada, nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi predistražni postupak protiv N. N. osoba, ali će se to, čim pristigne policijski izveštaj, promeniti.

Ognjanović je ubijen 28. jula prošle godine oko 20.30 ispred zgrade u kojoj je živeo sa suprugom i ćerkicom. U trenutku napada bio je sa sinom Petrom, koji je tom prilikom lakše ranjen.

“Miša je bio na ručku u jednom poznatom prestoničkom restoranu sa drugom iz Banjaluke, a društvo im je pravio Petar. U jednom trenutku krenuli su kući. Ubica ih je, prema operativnim saznanjima, čekao sakriven ispred zgrade”, rekao je izvor “Novosti”.

Maskirana osoba, sa kačketom na glavi, iznenada je prišla Ognjanoviću i pucala mu u grudi i glavu. Tokom zločina korišćeno je oružje sa prigušivačem. Policija je već nekoliko nedelja posle zločina imala više nego pouzdane podatke, sa ulice, da iza Ognjanovićevog smaknuća stoji jaka kriminalna grupa. Sumnja se da motiv treba tražiti u ljudima koje je ovaj advokat zastupao – od Luke Bojovića, vođe zemunskog klana i njegovih najbližih saradnika, do škaljarske ekipe iz Kotora.

Policija je uspela da otkrije i da su ubica i saučesnici koristili u pripremi i realizaciji zločina najmanje tri vozila – skuter i dva automobila, beogradskih i bosanskih registarskih oznaka. Utvrđeno je i da su tablice ukradene.

(Večernje novosti)

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar