Otkriven tajni sastanak Bertomeua – pomenuti ABA liga i budžet od 7 miliona evra - BIGportal.ba
Košarka Sport

Otkriven tajni sastanak Bertomeua – pomenuti ABA liga i budžet od 7 miliona evra

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu otkrio je u privatnom razgovoru o kojim klubovima se razmatra za specijalnu pozivnicu za narednu sezonu.

Bertomeu je na dan početka Fajnal-fora u Beogradu okupio grupu od devet novinara, sa kojima je obavio kratak razgovor.

On je pomenutim novinarima otkrio iz kojih zemalja se razmatraju klubovi za pozivnice, a u pitanju su Španija, ABA liga i Turska, objavio je Ismail Senol, turski novinar koji je prisustvovao sastanku.

Senol veruje da je klub iz Turske vicešampion Evrokupa Bursaspor i dodaje da je Bertomeu saopštio da će za učešće u EL u sezoni 2022/23 biti potreban budžet od minimum 7 miliona evra.

Bertomeu je otkrio i da će format nokaut faze Evrokupa koji je uveden ove sezone (na 1 pobedu) ostati i naredne godine i da će minimalan budžet za EK biti 2,5 miliona evra.

Dodaje se i da bi F4 EL sledeće sezone mogao da se održi na renoviranom fudbalskom stadionu “Santjago Bernabeu”, koji se trenutno renovira u Madridu.

Turski novinar je objavio i daje Bertomeu otkrio novinarima da je prosečan budžet ekipe u Evroligi 24 miliona evra, ali i da se razmatra uvođenje seleri kepa sa ciljem da on bude na 60-65 odsto od ukupnog budžeta timova.

Danas objavljeno

Drama za pamćenje – Đere eliminisan

Vanja A

“Jović će igrati 47 minuta po utakmici, odmah ide u startnu petorku”

Vanja A

Novaka pitali o dočeku navijača, ali i o Federeru

Vanja A

Ostavite komentar