Otkriven razlog zašto se Charlize Theron nikada nije udala - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Otkriven razlog zašto se Charlize Theron nikada nije udala

Holivudska diva Charlize Theron ovog ljeta odmara na grčkom otoku Mikonosu sa svojim usvojenim kćerkama Jackson i August, gdje je proslavila i 46. rođendan.

Njena posljednja objava na Instagramu je s rođendanske zabave, koja je organizirana na luksuznoj jahti. U opisu fotografije je napisala da u srednjoškolskim danima nije bila na vlastitoj maturskoj zabavi, te su ove godine njeni prijatelji odlučili da to promijene i naprave joj zabavu kakvu će pamtiti.

– Samo su oni mogli znati da je tulum na moru u stilu ’80-ih moj rođendan iz snova. Kakva porodica, kakva noć! – napisala je Theron.

SVJEDOČILA OČEVOM UBISTVU

Charlizini korijeni su iz Južne Afrike, daleko od Hollywooda. Rođena je 1975. godine u Benoniju, koji pripada pokrajini Transvaal, kao jedino dijete Gerde i Karla Jacoba Therona. Još kao djevojčica je zbog komunikacije s poljoprivredinicima i starosjediocima lokalnih plemena savladala 26 lokalnih afričkih dijalekata. Ljubav prema divljim životinjama je kasnije u životu orijentirala da postane aktivna braniteljica prava životinja.

Gledajući lijepu, hrabru i prkosnu Charlize, malo ko bi rekao da je njeno odrastanje bilo teško i da joj je život obilježen velikom tragedijom. O tome se odlučila javno govoriti. Odrasla je uz oca alkoholičara, koji je bolovao od bipolarnog poremećaja. Godinama je fizički i psihički zlostavljao nju i njenu majku. Sa 15 godina je vidjela nešto što je zauvijek promijenilo njen život. Tog dana se skrivala s majkom u sobi, otac je prijetio da će ih obje ubiti. Nekoliko puta je pucao u zatvorena vrata, dok njena majka nije sakupila hrabrosti da mu se suprotstavi.

– Moja majka ga je ubila u samoodbrani, zaustavila je njegove prijetnje da će nas ubiti – kazala je Charlize u svojoj ispovijesti.

O majci je uvijek govorila s velikim poštovanjem, te naglašavala kako joj je upravo ona spasila život.

– On je bio vrlo bolestan čovjek, a život s njim poprilično beznadna situacija. Sa svakodnevnom nepredvidivosti života s ovisnikom se sjedinite i nekako je ugradite u tijelo, cijeli život – rekla je.

Za jedan američki magazin ispričala je šta se tačno desilo te kobne noći. Naime, vraćala se iz škole, a njen otac Charles i stric dolazili su iz lokalnog bara. Majka je bila ljuta i zaključala je vrata. Kada je otac stigao pred kuću, počeo je pucati. Nakon što je uspio ući u kuću, stao je pred Charlizeinu sobu i ljutito lupao uz prijetnju da će ubiti nju i majku. Potom je počeo pucati iz pištolja. Kada je shvatila šta se događa, Gerda, Charlizeina majka, uzela je svoj pištolj i upucala supruga, a njegovog brata ranila. Kako bi zaštitila kćerku, zamolila ju je da ode iz kuće.

– Rekla mi je: „Idi i učini nešto od svog života“. To su žrtve koje radite za svoju djecu. Uvijek sam joj bila prva – rekla je Charlize.

Godinu nakon tragedije Theron se odselila u Milan, kako bi počela manekensku karijeru, a nekoliko mjeseci kasnije otišla je u Hollywood s „koferom punim snova“ i 400 dolara u novčaniku.

Njena majka Gerda nije osuđena, već je sudac zaključio kako se radilo o samoobrani. O incidentu je govorila kod Oprah i Piercea Morgana. Kada su je pitali šta bi promijenila kada bi se mogla vratiti u prošlost, Charlize se nije dvoumila.

Sudbinski susret

Dječiji san ove planetarno popularne glumice bio je da postane profesionalna plesačica. Potpisala je ugovor s agencijom koja zastupa modele sa 16 godina. Nosila je revije širom Evrope. Kako bi ostvarila svoje snove, upisala je školu baleta, kojim se bavila dok ozbiljna povreda koljena nije stala na put njenoj karijeri i okončala je.

U Los Angeles je otputovala 1994. godine, živjela je u motelu i namjeravala se vratiti u New York, sve dok nije imala sudbonosni susret s agentom Johnom Crosbyjem. U banci su joj odbili unovčiti ček koji joj je majka poslala, te joj je novac dao upravo John, koji se nalazio iza nje u istom redu. Osim novca, ostavio joj je i svoj kontakt.

Ubrzo nakon tog susreta počela je glumiti, upisala je glumačku školu, te je dobila i prvu ulogu u filmu. Sve ostalo je historija. Postala je diva, klasična filmska ljepotica koja evocira stari holivudski glamur, akcijska heroina, simpatična djevojka iz komšiluka, krvoločna luđakinja i savršen izbor za komedije.  Ukratko, Charlize je pomjerila granice i navela na promjenu stava o ulogama koje se mogu dati ženama.

Za ulogu u filmu „Čudovište“ osvojila je Oscara za najbolju žensku ulogu, a 2005. godine „Zlatni globus“, kada je ujedno dobila zvijezdu na Holivudskom šetalištu. Za tu ulogu morala se udebljati deset kilograma, a svoje lice je tada dovela do neprepoznatljivosti. No, to joj je omogućilo da uđe među deset najplaćenijih filmskih zvijezda.

Ne vjeruje u brak

Iako se nalazi na listi najatraktivnijih žena svijeta, nikad se nije udavala. Nijedan od vodećih holivudskih zavodnika poput Seana Penan, Stephana Jenkinsa ili Stuarta Townsenda, nije je uspio nagovoriti da kaže „vječno da“. Za nju je brak, kako je imala običaj govoriti, bio samo nepotreban komad papira koji ništa ne govori o kvalitetu odnosa. Konstatirala je kako nikad nije došla u napast da promijeni mišljenje u vezi s brakom.

Ozbiljnu vezu, koju je imala s irskim glumcem Stuartom Townsendom i koja je trajala osam godina, prekinula je prije desetak godina. Glumac je bio očajan i šokiran njenom odlukom da mu vrati prsten u koji je bilo ugravirano „Ne zaboravi me“. Iako se nisu vjenčali, Stuart ju je smatrao svojom ženom. Nakon raskida je otkrila kako joj ideja života s nekim muškarcem nije nimalo privlačna.

– Ne znam hoću li ikada više moći živjeti s nekim, iskreno, taj neko bi morao kupiti kuću pored moje. Ne fale mi muškarci, nikad se nisam osjećala usamljeno i nisam nervozna zbog izlazaka. U mom životu jednostavno nema prostora za tako nešto, teško bi bilo i da nisam samohrana majka – kazala je.

Zadnja ozbiljna veza joj je bila s glumcem Seanom Pennom. Iako su bili zaručeni, ona je odlučila staviti tačku na taj odnos sredinom 2015. godine.

Mnogi su govorili da njen otpor prema udaji proizlazi iz činjenice da je odrastala u neharmoničnoj porodici i bila svjedokom lošeg braka svojih roditelja u kojem je i sama bila žrtva nasilja.

Od ulaska u „svijet slavnih“ ostavlja dojam „ledene kraljice“. Smatra kako životi poznatih osoba ne bi trebali da zasjene njihova filmska postignuća. Također je veoma aktivna u mijenjanju holivudskih standarda u prilog ženama, te i sama voli rušiti mitove o tome kako bi se žene trebale ponašati.

Usvojeni Jackson je djevojčica

Iako ne želi imati muža i ne vjeruje u instituciju braka, to je nije spriječilo da se ostvari u ulozi majke. Usvojila je dvoje djece, sina Jacksona 2012., a zatim i kćerku August 2015. godine. Nakon brojnih spekulacija javnosti i viđanja Jacksona u odjeći za djevojčice, otkrila je da on odrasta kao transrodna osoba, ali i da ima njenu podršku u tome. Kako je kazala, kad je imao tri godine rekao joj je da je on, zapravo, djevojčica.

Dugogodišnja je aktivistkinja za prava djece, učestvovala je u kampanjama protiv siromaštva, nasilja nad mladim ženama i 2007. godine je osnovala „Charlize Theron Africa Outreach Project“, koji mlade u Južnoj Africi štiti i educira u vezi s HIV-om i AIDS-om.

Azra.

Danas objavljeno

Izgubljena torbica sa svim stvarima vraćena ženi posle 65 godina!

Vanja A

Jedna od najbržih žena svijeta

Vanja A

Vaš stav o NOVCU može biti razlog zašto ga NEMATE – evo šta kažu stručnjaci

Vanja A

Ostavite komentar