25. Jula 2021.

Otkriven kamp za uzgoj marihuane; Uhapšena četiri lica

Big Portal

Hapšenja su obavljena jutros u akciji “Eskobar” u kojoj je otkriven namjenski izgrađeni kamp sa oko 6.000 stabljika indijske konoplje. Droga se distribuisala na tržištu BiH i EU.

U akciji, koja se odvijala pod nadzorom Tužilaštva BiH, učestvovalo je 110 policijskih službenik, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je važnost ove operativne akcije i zahvalio svima koji su učestvovali da bi se realizovala do sada najveća i najsloženija akcija razbijanja organizovanih kriminalnih grupa koje se bave uzgojem i neovlaštenim prometom opojnih droga.

Akciju je sproveo Odsjek za prikrivene operacije Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH, uz podršku Јedinice za specijalnu podršku Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, a radi specifičnosti situacije podršku je pružio i MUP-a Hrvatske.

Galić je zahvalio svima za maksimalnu angažovanost i višemjesečnu istragu uz korištenje posebnih istražnih radnji.

Granična policija je u saopštenju istakla maksimalnu angažovanost u kontinuiranoj borbi protiv svakog oblika prekograničnog kriminala, kao i da bilježi izvrsne rezultate rada, uprkos svim problemima i izazovima s kojima se suočava.

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da će četiri uhapšena lica u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

I Tužilaštvo BiH je istaklo da je na području Velike Kladuše realizovana pljenidba velike količine marihunana i otkriveni specijalno napravljeni kapaciteti za uzgoj droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko-tržištu u BiH, kao i u zemljama EU.

U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je saradnja sa partnerskim institucijama Hrvatske, naglašeno je iz Tužilaštva BiH koje, kako dodaju, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regionu i EU preduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnh droga u velikim količinama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare