20. Maja 2022.

Inspektori nastavili kontrolu u hotelu “Nebojša” na Jahorini

Big Portal

Cilj je obaviti dodatne provjere oko uzroka oboljevanja učenika koji borave u ovom hotelu, rekli su za Srpskainfo u Inspektoratu Republike Srpske.

– Inspektorat Republike Srpske pravovremeno je obaviješten i upoznat sa svim relevantnim činjenicama oko događaja u hotelu „Nebojša“ na Jahorini , odnosno pojave određenih simptoma kod grupe đaka iz Banjaluke koji su na ekskurziju. Takođe, po nalogu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, naloženo je svim osnovnim školama koje su organizovale ekskurzije na Jahorini u navedenom hotelu da u narednom periodu obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i bezbjednost učenika – naglašavaju u Inspektoratu Srpske.

Podsjetimo, Učenici petog razreda OŠ “Branko Radičević” otputovali su 18. maja na Jahorinu u „Školu prirode“, međutim sinoć je oko desetak osnovaca dobilo stomačne tegobe. Poznato je da đaci imaju virozu i da su pod stalnim nadzorom pedijatra. Prema trenutnim informacijama, stanje nije alarmantno, jer djeca nemaju visoku temperaturu, a već danas se dobro osjećaju. Sa njima je pedijatar koji konstantno prati njihovo zdravstveno stanje.

Početkom maja, u pomenutom hotelu boravili su i osnovci iz Prijedora, a više od 70 njih iz dvije prijedorske osnovne škole takođe je dobilo stomačne tegobe, dok je 20 je završilo na infuziji. Rezultati uzoraka hrane i radne površine uzetih u hotelu “Nebojša”, gdje su đaci boravili, pokazali su da je sve u redu.

Srpskainfo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare