Otkazani letovi, zavejani putevi širom Amerike - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Otkazani letovi, zavejani putevi širom Amerike

Milioni ljudi na sjeveroistoku SAD, uključujući i one koji su pokušali da se vrate kući nakon produženog prazničnog vikenda i Dana zahvalnosti, suočili su se sa prvom značajnom olujom ove sezone, zbog koje je širom države otkazano na stotine letova, a veliki broj puteva zatvoren.

Oluja, koja je počela na zapadnoj obali nekoliko dana uoči Dana zahvalnosti, potrajaće do utorka, kažu meteorolozi, prenosi Njujork tajms.

Prema portalu FlightAware, tokom nedjelje je otkazano 800 letova u SAD, dok je više od 7.100 letova odloženo ili je kasnilo, što je zakomplikovalo i povratak kući putnicima koji su, tradicionalno, putovali tokom Dana zahvalnosti.

Više stotina letova otkazano je u Čikagu, San Francisku, Njujorku i Bostonu.

Letovi su kasnili i do četiri i po sata na međunarodnom aerodromu u San Francisku, dok je avion avioprevoznika “Delta” skliznuo sa piste nakon slijetanja u Bafalu, u saveznoj državi Njujork.

Letovi sa aerodroma u Bostonu, Nju Dzerziju, Filadelfiji i Njujorku kasnili su i po nekoliko sati zbog lošeg vremena.

U Njujorku je u nedjelju padala ledena kiša, zbog koje avioni nisu mogli da polete na vrijeme sa aerodroma JFK i La Gvardia.

Međutim, tokom dana se situacija stabilizovala, pa je uveče samo njujorški aerodrom La Gvardia prijavio kašnjenja letova zbog lošeg vremena, pišu američki mediji.

Snijeg i kiša otežali su i drumski saobraćaj širom SAD.

(Tanjug)

Danas objavljeno

U saobraćajkama u Srpskoj za 7 mjeseci poginule 54 osobe

M.

Danas u Pragu neformalni Samit EU

M.

Svijet najbliži nuklearnom Armagedonu od kubanske krize

M.

Ostavite komentar