26. Maja 2022.

Otkazani koncerti grupe Aerosmit, frontmen Stiven Tajler na liječenju

Big Portal

Rok grupa Aerosmit otkazala je nekoliko koncerata u Las Vegasu pošto se pevač Stiven Tajler (74) prijavio na lečenje od narkotika.

Pevač nije koristio narkotike više od decenije, ali im se vratio posle uzimanja lekova protiv bolova zbog operacije stopala.

Samoincijativno se prijavio na program lečenja i sada je “usredsređen na zdravlje i oporavak”, navodi se u saopštenju benda.

Aerosmit je trebalo da počne seriju koncerata Deuces Are Wild 17. juna.

U saopštenju benda navodi se da je Tajler bio podvrgnut operaciji “da bi se pripremio za scenu”, ali su ga lekovi za ublažavanja bola doveli do recidiva.

Svi datumi za jun i jul su sada otkazani.

Ranije ove godine, Aerosmit je otkazao turneju po Velikoj Britaniji i Evropi zbog “neizvesnosti oko logistike putovanja i kovid ograničenja”.

Takođe su objavili da je njihov dugogodišnji bubar Džoi Krejmer uzeo “privremeno odsustvo” iz benda kako bi se “usresredio na porodicu tokom ovih neizvesnih vremena”.

https://twitter.com/Aerosmith/status/1529145918712336386

‘Nikad mi nije bilo dovoljno’

Aerosmit je postao jedan od najvećih američkih rok bendova 1970-ih, a njihove pesme Sweet Emotion Dream On postali su veliki hitovi, pre nego što su karijere članova skrenule sa koloseka zbog upotrebe droga i alkohola.

Velika popularnost usledila je kasnih 80-ih pošto je američka grupa Run-DMC njihovu pesmu Walk This Way prilagodila u rep himnu.

Posle toga usledili su i hitovi Janie's Got A Gun, Eat The Rich, Dude Looks Like A Lady, CrazyCryin’ i Don't Wanna Miss A Thing.

Tajler je govorio o borbi sa zavisnošću, rekavši za jedan magazin da su “manje-više svi muzičari uzimali drogu tokom 70-ih”.

“Mislim da nije bilo bendova koji su uopšte znali šta znači biti trezven i trezan”,

“Nikad mi nije bilo dovoljno”, rekao je on.

U intervjuu za magazin Pipl rekao je da je počeo da eksperimentiše sa drogom šezdesetih godina kao tinejdžer, u početku držeći naviku pod kontrolom.

Ali način života koji je imao sa bendom ga je na kraju sustigao.

“Verovali smo da put do mudrosti vodi preko prekomernosti.”

“Ali postalo je jako loše 80-ih… Ono što funkcioniše na početku, ne funkcioniše na kraju. Sruši vas. Ne postoji ništa osim zatvora, ludila ili smrti”, rekao je on.

Pevač je prvi put bio “čist” pošto su ga njegovi drugovi iz benda primorali na to 1998.

Ponovo se odao porocima 2009. i tada je otišao na lečenje na kliniku Beti Ford.

Veruje se da od tada nije uzimao narkotike.

U saopštenju, Aerosmit se izvinio onima koji su pogođeni otkazivanjima, “naročito našim najvernijim fanovima koji često putuju na velike udaljenosti da bi došli na koncerte”.

Onima koji su kupili ulaznice automatski biće vraćen novac.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare