Otkazan Xiaomi 12 Ultra, sprema se veliko iznenađenje za 4. jul - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Otkazan Xiaomi 12 Ultra, sprema se veliko iznenađenje za 4. jul

Kako bi se borio sa ljutom konkurencijom na tržištu najviše klase pametnih telefona, Xiaomi je sa Mi 11 Ultra pokazao da nisu Samsung i Apple jedini koji umeju da naprave telefon sa vrhunskom kamerom.

 I dok smo svi očekivali najavu za Xiaomi 12 Ultra, stigla je informacija da će Xiaomi predstaviti model 12S Ultra.

Xiaomi 12S Ultra

Na Weibo mreži je jedan od osnivača kompanije, Lei Jun napisao da je Xiaomi 12 Ultra trebao da bude predstavljen u prvoj polovini godine, ali su ti planovi otkazani. Jun je dodao da je „Xiaomi 12 Ultra je opremljen Snapdragon 8 gen 1 čipsetom i prvobitno je bio planiran za mart i april, ali je otkazan, jer su odlučili da je bolje da se preorijentišu na Snapdragon 8+ gen 1, zarad boljeg korisničkog iskustva. Pretpostavljamo da su pod tim mislili na manju potrošnju, bolje hlađenje i bolje performanse, piše AndroidAuthority.

Sony IMX989 i Leica

Sa druge strane, potvrđeno je da je Xiaomi sa kompanijom Sony razvio novi 1-inčni IMX989 senzor koji ima površinu koja je 1,7 puta veća od senzora koji koristi S22 Ultra. Ove kompanije su podelile troškove koji prevazilate 15 miliona dolara, a veći senzor znači veće piksele, što bi trebalo da se odrazi na kvalitet fotografija i video snimaka u izazovnim uslovima.

xiaomi_sensor_1.jpg

Ne treba zaboraviti ni partnerstvo sa kompanijom Leica, koje će sigurno uticati na kvalitet fotografija i video snimaka, ali ako je za utehu, nećemo morati previše da čekamo, jer je najavljeno da će Xiaomi predstaviti model 12S Ultra 4. jula, što je za neki dan.

IMX9891.jpg

Benchmark.

Danas objavljeno

Stigao je prvi telefon sa 200MP kamerom

V.R.

Otkriveno poreklo nepoznatog objekta pronađenog na Marsu

V.R.

Fitbit ukida podršku za desktop sinhronizaciju svojih uređaja

V.R.

Ostavite komentar