Otkazan Sajam automobila u Ženevi! - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Otkazan Sajam automobila u Ženevi!

Vlada Švajcarske zabranila je sve javne manifestacije u toj zemlji u kojima učestvuje više od 1.000 ljudi zbog opasnosti od koronavirusa.

Iako su organizatori ženevskog auto-salona u četvrtak saopštili da će se ova manifestacija održati po planu od 3. do 15. marta, novonastale okolnosti i povećanje broja zaraženih koronavirusom uticale su da švajcarske federalne vlasti donesu odluku kojom je praktično zabranjeno održavanje sajma automobila u toj zemlji.

Vlada Švajcarske saopštila je da će zabrana održavanja događaja kojima prisustvuje preko 1.000 osoba trajati najmanje do 15. marta, a upravo u tom periodu je planiran Sajam automobila u Ženevi.

Inače, organizatori sajma, koji su u sredu održali sastanak u svetlu novonastalih okolnosti kada je reč o širenju epidemije koronavirusa na ovaj deo Evrope, uključujući severnu Italiju, Austriju, Francusku, Nemaćku ali i prvi zabeleženi slučaj obolevanja u Švajcarskoj, u četvrtak su bili za to da se salon održi kako je bilo predviđeno.

Ipak, kasnije tog dana najavljeno je da će odluka biti ponovo razmotrena u petak. U međuvremenu su se oglasile i vlasti sa zabranom većih skupova, pa su organizatori praktično dovedeni pred svršen čin.

Podsećamo, zbog epidemije koronavirusa već je odložen

Sajam automobila u Pekingu, koji trebalo da se održi u aprilu.

Danas objavljeno

BMW najavljuje električni M model tokom 2021. godine

V.R.

Ovo su najpopularniji polovni automobili

V.R.

Harman ExPs koncept

V.R.

Ostavite komentar