Otkazan Adrija Tur! - BIGportal.ba
Sport Tenis Vijesti

Otkazan Adrija Tur!

Adrija Tur otkazan pre poslednje stanice u BiH.

Čim je objavljena informacija da je prvi teniser sveta Novak Đoković, zajedno sa suprugom Jelenom, ali i ranije Gregorom Dimitrovim, pozitivan na koronavirus otkazan je Adrija Tur.

Takmičenje u Banjaluci bilo je zakazano za 3. i 4. jul, pre nego što su se dogodile novonastale okolnosti.

Takođe, otkazan je i egzibicioni meč Đokovića i Damira Džumhura, koji je bio planiran za 5. jul u Sarajevu posle sastanka svih članova Organizacionog odbora Adrija Tura.

Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja poslednjih dana doneli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave” izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

Zahvaljujemo se svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vredno radili na pripremi ovih događaja. Cenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u delo, čim se za to steknu uslovi“, naglasio je Đoković.

Đorđe Đoković je na kraju podsetio da je ideja Adrija Tura bila humanitarnog karaktera, sa ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrednosti.

Ostajemo sada usmereni na podršku svima onima koji su inficirani Covid-19 virusom sa željom da se što pre oporave”, ističu iz organizacionog odbora.

Podsetimo, prva stanica Adrija Tura održana je u Beogradu 13. i 14. juna, a prethodnog vikenda u Zadru, s tim da nije odigrano finale usled informacije da je Dimitrov zaražen.

Danas objavljeno

Putin: Borba svih protiv svih, ovo će se odužiti

D

Kup Radivoja Koraća u Novom Sadu

D

„PRIDRŽAVATI SE MJERA“ Dr Tiodorović objasnio šta treba izbjegavati nakon vakcinacije

D

Ostavite komentar