Otišao sa jarećom bradicom, vraća se kao "GOAT": Novak Đoković poslije 13 godina ponovo u Beču! - BIGportal.ba
Sport Tenis

Otišao sa jarećom bradicom, vraća se kao “GOAT”: Novak Đoković poslije 13 godina ponovo u Beču!

Od posljednjeg boravka u Beču promijenio je i imidž…

Prošlo je 13 godina otkako je Novak Đoković igrao u Beču.

U to vrijeme bio je mladi teniser, talentovan, koji želi da se plasira među najboljih pet na ATP listi, a sada se u prestonicu Austrije, gdje je već krunisan, vraća kao jedan od najboljih sportista u istoriji. Želi po nove bodove kako bi se “učvrstio” na prvom mjestu ATP liste.

Tako će Novak Đoković pokušati da dođe do 500 novih bodova, uz pomoć kojih će dodatno pobjeći Rafaelu Nadalu, ali treba reći da mu žrijeb neće biti nimalo lak.

Počinje od Filipa Krajinovića, u njegovom dijelu kostura je Stefanos Cicipas, dok je u finalu “projektovano” da ga čeka domaćin Dominik Tim. 

Ni prethodni put kada je igrao u Beču, davne 2007. godine, nije imao jednostavan zadatak. Pobijedio je Đineprija, Zipa, Čelu, Sepija i u finalu Vavrinku, a pamti se da je tada na turniru u Beču “furao” zanimljiv imidž.

Novak Đoković je u to vrijeme imao “jareću bradicu”, a navijači se šale da se sada u Austriju vraća kao “GOAT” (jarac, koza) što je u stvari engleska skraćenica od “najbolji svih vremena”.

Upravo za taj status su ga pitali i novinari u Beču – ko je GOAT – Novak, Nadal ili Federer?

“Nije na meni da pričam o tome, pokušavam da budem šestu godinu najbolji na svijetu…”, kazao je Đoković nezainteresovano, svjestan da oni koji su najbolji i ne moraju da sami sebe hvale, već će to neko drugi uraditi.

(mondo.rs)

Danas objavljeno

Samo tri kluba mogu finansijski podnijeti dovođenje Neymara: Moguć transfer u nedavnog prvaka Evrope

Igor Mudrinić

Nadal kao Đoković – uz turbulencije prošao dalje

Vanja A

“Na Rolan Garosu je bila epidemija koronavirusa – ćutali smo”

Vanja A

Ostavite komentar