OTEO DJEVOJKU (18) Uhapšen muškarac (40) u Zadru, prilikom potjere se sudario sa policijom - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

OTEO DJEVOJKU (18) Uhapšen muškarac (40) u Zadru, prilikom potjere se sudario sa policijom

Muškarac, koji je prijavljen policiji u Zadru da je oteo osamnaestogodišnju djevojku, uhapšen je nakon pokušaja da pobjegne patroli i sudara sa policijskom vozilom.

Četrdesetjednogodišnji muškarac je prilikom udara u policijsko vozilo zadobio teške povrede, a lakše su povrijeđeni djevojka koja je bila sa njim u vozilu i dva policijska službenika.

Policiji u Zadru juče je prijavljeno da je četrdesetjednogodišnjak na silu ugurao osamnaestogodišnju djevojku u neregistrovani “golf”, te da je potom odvezao. Odmah po dojavi policija je započela potragu za vozilom i osobama.

Policija je nešto kasnije uočila vozilo i pokušala da uz zvučne i svjetlosne signale zaustavi vozača koji se oglušio i nastavio je vožnju.

Prilikom bijega vozač je udario u policijsko vozilo koje se priključilo potjeri, nakon čega se zaustavio, te su ga policajci savladli uz upotrebu sredstava prisile. Tada je u njegovom vozilu zatečena i ženska osoba.

Nakon što mu je ukazana ljekarska pomoći, nad uhapšenim je provedena kriminalistička istraga, nadležnom tužilaštvu je podnesena krivična prijava, a on je odveden u pritvor.

Na teret su mu stavljena krivična djeva protivpravno oduzimanje slobode, prisila prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari.

Utvrđeno je da je muškarac neregistrovanim vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje i u vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom pod uticajem alkohola od 1,41 promila alkohola u organizmu, te da nije postupao po izdanim naredbama.

Danas objavljeno

Policija vodenim topovima i suzavcem krenula na građane

M.

Dodik: Na sjednici Predsjedništva bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda

M.

U FBiH 182 novozaraženih

M.

Ostavite komentar