20. Novembra 2020.

“Otac” od danas kreće u bioskope širom Hrvatske

Big Portal

Publika će moći da ovaj srpski film pogleda u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Ðakovu, Osijeku, Varaždinu, a ubrzo i u Metkoviću, Rovinju, Puli i Taboru.

Hrvatski koproducenti su Lana Matić i Boris T. Matić, a ova drama je realizovana i sa partnerima iz Francuske, Nemačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine, i uz podršku Filmskog centra Srbije.

“Otac” je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, u zvaničnom programu “Panorama”, gde je imao dva trijumfa – Nagrada publike i nagrada Ekumenskog žirija.

Na FEST-u 2020. nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Goranu Bogdanu za autentični lik Nikole Stojkovića, a ovaj glumac će onda osvajati dalje nagrade za svoju ulogu na kultnom festivalu u Puli, Filmskim susretima u Nišu, i mnogim drugim smotrama.

Ostvarenje snimljeno prema istinitoj priči prikazano je i na međunarodnim filmskim festivalima u Sofiji, Jerusalimu, Klužu – Festival Transilvanija u Rumuniji, Kotbusu (Nemačka), Sarajevo film festivalu.

Reditelj potpisuje i scenario sa kolegom iz Hrvatske Ognjenom Sviličićem, a osim Bogdana, u filmu prateće uloge igraju Milica Janevski, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Milan Marić, Jovo Maksić, Ljubomir Bandović, Nada Šargin i drugi.

Goran Bogdan nedavno je dobio nominaciju za nagradu Evropske filmske akademije (EFA) upravo za ovu tešku i zahtevnu ulogu i time je jedini iz celog regiona koji ima tu privilegiju.

Ceremonija će biti održana virtuelno 12. decembra, u Berlinu, bez publike, usled sve ozbiljnije situacije sa pandemijom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare