18. Februara 2022.

Otac malene Džene nije smogao snage da se obrati javnosti

Big Portal

“Nisam imao ovakvih slučajeva u dugogodišnjoj karijeri. Svi smo jednaki kad je u pitanju život i ne pravim razliku. Ova smrt je pobudila veliki interes javnosti. Vidio sam ljude koji plaču a nikada nisu plakali. Moja uloga je da pratim porodicu kroz istražni postupak u iščekivanju da će država kroz Tužilaštvo identifikovati propise zdravstvenih radnika koji su bili uključeni u ovo i doći do odgovornih lica koji bi bili kažnjeni. Ovaj posao koji radi tužilac mimo svih očekivanja je krenuo u nekom pravcu kojim mi nismo zadovoljni”, rekao je Dautebegović.

Niko ne može da sakrije uzroke od smrti, dodao je.

“U Tužilaštvu su obećali da će uraditi sve savjesno i korektno, ali poslije tri mjeseca mi smo pustili da posao ide svojim tokom, ali iz medija saznajemo da je Tužilastvo saslušalo neke svjedoke i da će neke tek saslušati, a nama te informacije uskraćuju”, kazao je advokat, dodajući:

“Bojimo se da doktori koji su društvena elita u svim državama, s pravom, jesu to što jesu, a posebno u našoj državi gdje su još u političkim partijama i imaju društveni uticaj. Doktorima se neće svidjeti da kroz ovaj primjer nametnemo uređivanje zdravstvene prakse, da se jednom uvede red, da doktori koji rade u državnim jaslama, da poslije podne vrše intervencija u nepropisnim uslovima”.

Muriz Memić je u svome obraćanju kazao: “Ovdje sam da dam podršku porodici Gadžun, ali i kao otac Dženana Memića. Dokle ćemo pravdu tražiti na ulicama”.

Muris Gadžun, otac djevojčice Džene, pokušao se obratiti javnosti, ali nije smogao snage. Emocije su bile jače.

“Slali smo upite, niko nam nije odgovorio”. Sabina Sarajlija je, kaže majka Amila, rekla da će naći vremena da ih primi, ali na tome je ostalo. Kaže da nije pristala ni na sastanak na koji je zvao advokat porodice, vidno potresena priča majka male Džene.

https://twitter.com/N1infoSA/status/1494661220326166534

Na protestima u Sarajevu su i članovi grupe Pravda za Davida, ali i Pravda za Dženana. Porodica Nadin Smajlović. također je uz roditelje Džene.

N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare