Otac Linuksa: Nisam više programer, neko mora da kaže "Ne" - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Otac Linuksa: Nisam više programer, neko mora da kaže “Ne”

Linus Torvalds, koji se često naziva ocem Linuksa, nedavno je dao jedan intervju u kom je govorio o svojim trenutnim poslovima.

Mnogi veruju da Torvalds provodi većinu svog vremena pišući kod, ali to ipak nije slučaj. Zapravo, Linus Torvalds je otkrio da uopšte ne piše kod, i da najveći deo svog vremena provodi koristeći e-mail aplikaciju.

“Čitam mejlove, pišem mejlove… Više ne pišem kod”, rekao je.

“Većinu koda koji napišem, zapravo pišem u okviru mejlova. Dakle, neko mi pošalje peč, a ja kažem ‘Ovo je u redu, ali’ i onda uđem, ispravim i pošaljem nazad. Međutim, to je sve, više nisam programer”, objasnio je Torvalds.

On stalno naglašava da se open-source svet pre svega zasniva na komunikaciji, insistirajući na tome da je održavanje kontakata putem mejla od suštinskog značaja.

Upravo zbog toga je i toliko aktivan, a takođe je rekao i da je njegov posao ponekad jednostavno da kaže “Ne”, prenosi Softpedia.

“Mnogo više čitam, nego što pišem mejlove. Na kraju krajeva, neko mora da kaže ‘Ne’ programerima, a to je moj posao. Oni znaju da ću ih odbiti ako nešto nije kako treba, pa se trude da budu pažljivi”, kaže Torvalds.

“Međutim, da bih mogao da kažem ne, moram da budem upućen u sve. U suprotnom, ne mogu da radim svoj posao. Najveći deo vremena, baš zbog toga, ode mi na čitanje raznih mejlova. To ume da bude zanimljivo”, zaključio je.

B92

Danas objavljeno

Leaker tvrdi da su ovo pravi renderi jednog od telefona iz Huawei P50 serije

Vanja A

Dimensity 900 je MediaTekov novi 6nm čipset za 5G srednju klasu pametnih telefona

Vanja A

Vivo V21 SE se pojavio na Geekbenchu sa Snapdragon 720G čipsetom

Vanja A

Ostavite komentar