Otac Linuksa: Nisam više programer, neko mora da kaže "Ne" - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Otac Linuksa: Nisam više programer, neko mora da kaže “Ne”

Linus Torvalds, koji se često naziva ocem Linuksa, nedavno je dao jedan intervju u kom je govorio o svojim trenutnim poslovima.

Mnogi veruju da Torvalds provodi većinu svog vremena pišući kod, ali to ipak nije slučaj. Zapravo, Linus Torvalds je otkrio da uopšte ne piše kod, i da najveći deo svog vremena provodi koristeći e-mail aplikaciju.

“Čitam mejlove, pišem mejlove… Više ne pišem kod”, rekao je.

“Većinu koda koji napišem, zapravo pišem u okviru mejlova. Dakle, neko mi pošalje peč, a ja kažem ‘Ovo je u redu, ali’ i onda uđem, ispravim i pošaljem nazad. Međutim, to je sve, više nisam programer”, objasnio je Torvalds.

On stalno naglašava da se open-source svet pre svega zasniva na komunikaciji, insistirajući na tome da je održavanje kontakata putem mejla od suštinskog značaja.

Upravo zbog toga je i toliko aktivan, a takođe je rekao i da je njegov posao ponekad jednostavno da kaže “Ne”, prenosi Softpedia.

“Mnogo više čitam, nego što pišem mejlove. Na kraju krajeva, neko mora da kaže ‘Ne’ programerima, a to je moj posao. Oni znaju da ću ih odbiti ako nešto nije kako treba, pa se trude da budu pažljivi”, kaže Torvalds.

“Međutim, da bih mogao da kažem ne, moram da budem upućen u sve. U suprotnom, ne mogu da radim svoj posao. Najveći deo vremena, baš zbog toga, ode mi na čitanje raznih mejlova. To ume da bude zanimljivo”, zaključio je.

B92

Danas objavljeno

Novi Dell monitori imaju izdižuću kameru i mikrofone sa utišavanjem buke

Vanja A

Novi MacBook Pro modeli bi mogli imati izrez u displeju

Vanja A

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Ostavite komentar