Sastojci:
- 500 g smrznutih malina
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike šećera
- 1 limun (sok i rendana korica)
- 1/2 kašičice mlevenog cimeta
- 2 šlag krema od vanile
- 300 ml mleka
Priprema:
- U posudu stavite 400 g malina, a ostatak vratite u zamrzivač za kasnije.
- Malinama dodajte šećer, vanilin šećer, cimet, rendanu koricu i sveže cijeđeni sok od limuna i malo vode.
- Zagrejte na srednje jakoj vatri i povremeno mešajte.
- Kad prokuva, smanjite vatru i kuvajte dok se voće ne raspadne i postane lagano pekmezasto. Sklonite s vatre i ostavite da se hladi.
- U međuvremenu, u 300 ml mleka dodajte šlag krem od vanile, promešajte i nastavite da mešate mikserom najmanjom brzinom, a zatim miksajte najvećom brzinom 2 – 3 minuta.
- Pripremite kalupe za sladoled. Malo više od pola kalupa napunite pripremljenim šlag kremom, a zatim u krem utisnite maline koje ste odvojili
- Nakon toga do vrha kalupa napunite sa ukuvanim malinama i stavite štapić.
- Pripremljene sladolede pažljivo stavite u zamrzivač, ostavite par sati dok se u potpunosti ne zalede.