Upravo tako, naš današnji recept se odnosi na punč koji će vam sigurno popraviti raspoloženje tokom kišnih jesenjih dana.POTREBNO:
- 3 šolje svježih brusnica
- 1 šolja grubo isjećkanih listova svježe mente
- 1 šolja šećera
- rendana kora od narandže
- ½ šolje svježe iscjeđenog soka od narandže
- 2 šolje likera od narandža (Triple Sec ili Cointreau)
- 2 šolje soka od brusnica
- 1 flaša šampanjca
PRIPREMA:
Brusnice rasporediti po plehu za pečenje, a potom ih staviti u zamrzivač, najmanje sat vremena. S druge strane u posudi srednje veličine pomješati mentu, šećer i koru od narandža. Sve dobro promješati i sipati u manju šerpu, pa preliti sokom od pomorandže. Dovesti smesu do ključanja i mešati dok se šećer ne otopi. Ostaviti zatim sa strane da se ohladi.
U posudu za punč sipati liker od narandže i sok od brusnice. Dodati sirup od mente i pomorandže, i promiješati da se sve lijepo sjedini. Neposredno prije serviranja dodati šampanjac i smrznute brusnice (one će učiniti da punč ostane hladan). Sipati u čaše i ukrasiti listićima nane.
Azra.