OSVIJETLJEN DIO PAPRIKOVCA Ove godine za novu javnu rasvjetu predviđeno 150.000 KM - BIGportal.ba
Banja Luka

OSVIJETLJEN DIO PAPRIKOVCA Ove godine za novu javnu rasvjetu predviđeno 150.000 KM

Oko pola kilometra nove rasvjete na Paprikovcu od sinoć je u funkciji. Osvijetljen je spoj ulica Jovana Raškovića i Ljevčanske.

Već sljedeće sedmice novu rasvjetu dobiće i mještani Ljubačeva, te Univerzitetski kampus gdje se trenutno izvode ovi radovi.

Riječ je o nastavku gradnje rasvjete u ukupnoj dužini od oko pet kilometara, koja će u ovom paketu obuhvatiti više lokacija na širem području grada.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za komunalne poslove, slijede i radovi u ulicama: Beogradska, Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Despota Stefana Lazarevića, Sime Milić Jorgić, te na području Bronzanog majdana.
– Za ovaj posao još ljetos smo pokrenuli javnu nabavku i poslije više neuspješnih pokušaja izbora izvođača radova, sada smo uspješno okončali taj postupak i krenula je realizacija na terenu – pojasnili su iz resornog odjeljenja.

Kada je riječ o gradnji rasvjete planirane ovogodišnjim programima, naveli su da je ukupno planirano 150.000 KM, što će biti iskorišteno za novo osvjetljenje dijela više ulica i naselja kako na urbanom tako i na seoskom području.

Ističu da je u toku i veliki projekat zamjene postojeće gradske rasvjete LED svjetiljkama, koji je započeo jesenas i obuhvata zamjenu 1.537 svjetiljki u 45 ulica na području MZ: Centar, Starčevica, Obilićevo, Ada i Debeljaci, gdje je prošlog vikenda puštena u funkciju nova rasvjeta.

Ovaj zajednički projekat sa UNDP-om biće nastavljen i tokom ove godine, kada će biti zamijenjeno još 1.500 svjetiljki u naseljima: Vrbanja, Česma, te Lazarevo I i II.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Vakcinacija buster dozom bez naručivanja: Plan imunizacije Doma zdravlja za narednu sedmicu

M.

Rođendanska atmosfera se nastavlja: Grad poklanja 100 karata za predstavu “Zlatno doba”

M.

Stanivukovićeva nova sistematizacija: U Gradskoj upravi još 70 radnika

M.

Ostavite komentar