Napravljen od kafe, maskarpone sira, jaja, šećera, kakaa, ponekad likera i piškota, tiramisu je vremenom postao jedan od omiljenih kolača ne samo u Italiji već i u celom svetu. Poreklo ovog klasika među desertima i dalje je nepoznato, a dve italijanske regije se spore oko toga gde je nastao.
Ovo je modifikovan recept za tiramisu koji je napravljen tako da zameni sladoled. Uživaćete u ukusu.
Sastojci:
- 30 ml jake kafe
- 50 ml vode
- 50 ml slatke pavlake
- 100 g piškota
- 200 g maskarpone sira
- 160 g kondenzovanog mleka
- 250 g krem sira
- malo kakao praha
Priprema:
Napravite kafu tako što ćete je pomešati sa vrelom vodom, zatim sipajte u tanjir i dodajte slatku pavlaku. Promešajte, pa umačite piškote i ređajte u kalup. Dobro umutite maskarpone, kondezovano mleko i krem sir. Sipajte preko piškota, pa stavite u zamrzivač da se dobro stegne. Pospite sa kakao prahom gotov kolač.