26. Jula 2021.

Osvežavajuća poslastica za vrele dane: Tiramisu kao sladoled

Big Portal

Napravljen od kafe, maskarpone sira, jaja, šećera, kakaa, ponekad likera i piškota, tiramisu je vremenom postao jedan od omiljenih kolača ne samo u Italiji već i u celom svetu. Poreklo ovog klasika među desertima i dalje je nepoznato, a dve italijanske regije se spore oko toga gde je nastao.

Ovo je modifikovan recept za tiramisu koji je napravljen tako da zameni sladoled. Uživaćete u ukusu.

Sastojci:

  • 30 ml jake kafe
  • 50 ml vode
  • 50 ml slatke pavlake
  • 100 g piškota
  • 200 g maskarpone sira
  • 160 g kondenzovanog mleka
  • 250 g krem sira
  • malo kakao praha

Priprema:

Napravite kafu tako što ćete je pomešati sa vrelom vodom, zatim sipajte u tanjir i dodajte slatku pavlaku. Promešajte, pa umačite piškote i ređajte u kalup. Dobro umutite maskarpone, kondezovano mleko i krem sir. Sipajte preko piškota, pa stavite u zamrzivač da se dobro stegne. Pospite sa kakao prahom gotov kolač.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare