10. Februara 2022.

Osvetnički pohod bicikliste: Do sada sam prijavio 300 idiota

Big Portal

Bicikliti nisu omiljeni u saobraćaju, često zbog stvari koje i sami rade, ali su i oni često žrtve bahatih vozača.

O tome svedoči priča četrdesetdevetogodišnjeg Džejmsa Tejlora iz Bristola, grada u Engleskoj, koji već 17 godina ide biciklom na posao.

U tom periodu imao je mnogo bliskih susreta s nekulturnim vozačima, a nakon što ga je 2018. godine srušio vozač automobila, krenuo je u osvetnički pohod.

Na svoj bicikl je ugradio kameru i krenuo da beleži sve nezakonite radnje ostalih vozača, piše Jutarnji.hr.

“Do sada sam prijavio 300 idiota! Ovo nije priča ‘mi ili oni’, radi se o nesavesnim vozačima koji terorišu nas normalne. Bio sam svedok na sudu već pet puta i to mi ne predstavlja problem, naprotiv”, kaže Džejms.

Britanskim medijima otkrio je što mu najviše smeta u saobraćaju:

Najgori incident sam imao sa agresivnim vozačem koji me je pratio na glavnoj ulici kao ludak i na kraju srušio s bicikla. Vozio sam po propisima, ali taj čovek je bio čudan, a na kraju je i osuđen. Najčešća greška je što vozači ne ostavljaju dovoljno prostora biciklistima. Kada prolaze, moraju da budu udaljeni bar 1,5 m”, zaključio je Taylor.

Iako ga na društvenim mrežama brojni vozači, posebno biciklisti, slave poput heroja, drugi su zgroženi njegovim hobijem i smatraju da se radi o osobi koja samo traži pažnju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare