22. Januara 2021.

Osumnjičeni za ubistvo monaha kod Šipova ostaje u pritvoru

Big Portal

“Osumnjičenom D.Š. pritvor po ovom rješenju  može trajati još najduže 2 (dva) mjeseca, odnosno do 21.3.2021. godine do 13 časova. Pritvor je produžen po pritvorskom osnovu iz člana 197. stav 1. tačka g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske”, naveli su iz Okružnog suda Banjaluka.

Podsjetimo, otac Stefan, dugogodišnji monah ovog manastira u Babićima ubijen je 7. decembra u večernjim časovima.

Osumnjičeni je imao problema s narkoticima i finasijama i redovno je posjećivao ovaj manastir pa njegov dolazak kobnog dana nije slutio na tragediju.

Otac Stefan ga je primio na večeru, ali je napadač prema prvim informacijama monaha izbo nožem dva puta,zbog novca jer je uzeo oko 1.200 maraka.

Ostavio ga je u teškim ranama i pobjegao s muškarcem koji ga je i dovezao u manstir a koji je kasnije policiji rekao da nije znao za zločin dok ga je vozio u Banjaluku.

Teško ranjeni otac Stefan uspio je pozvati drugog monaha i reći mu da je ranjen, a navodno je uspio reći i ime napadača.

Sanitetskim vozilom prevezen je u Dom zdravlja Šipovo, gdje je  u 20.15 preminuo.

Policija je dva dana tragala za Ševom koji je osumnjičen za ovaj zločin, i uhapšen je nakon što  je lociran u banjalučkom motelu “Nana”.

Prilikom upada policije u sobu,  Ševo je sam je sebi nanio povredu nožem, zbog čega je bio u bolnici.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare