Osumnjičeni za ubistvo Bašića ostaje iza rešetaka - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Osumnjičeni za ubistvo Bašića ostaje iza rešetaka

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštvo BiH i produžio pritvor još za tri mjeseca Daliboru Railiću zvanom Dugi, koji se, između ostalog, sumnjiči i da je nalogodavac ubistva policijskog inspektora iz Prijedora Radenka Bašića.

Railić je, zajedno sa Veljkom Ugrenovićem i drugima osumnjičen za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto. “Ako me Zlatan ubije, šta će biti s djecom” Prije dvije godine Lidija je izgovorila riječi koje sada lede krv u žilama.

Tužilaštvo BiH provodi intenzivne istražne radnje sa partnerskim institucijama u BiH i inostranstvu, sa ciljem okončanja istrage protiv organizovane kriminalne grupe, koja obuhvata i osumnjičene za teška krivična djela, sa područja Gradiške, koji su još u bjekstvu ili se njihovo izručenje očekuje iz susjednih zemalja gdje se nalaze u pritvoru ili određenim mjerama zabrane, prenosi Avaz.
Podsjećamo, Bašić je ubijen u martu ove godine kada je krenuo od stana u kojem živi na posao u Policijsku stanicu u Prijedoru. Кao direktni izvršilac ovog ubistva sumnjiči se Aleksandar Miljatović.

(Agencije)

Danas objavljeno

Švajcarska “okrenula leđa” Rusima: Hitno se oglasilo ministarstvo

M.

Rusija i Turska postigle dogovor o plaćanju gasa u rubljama

M.

Mladima još po 100 KM u prvoj polovini septembra

M.

Ostavite komentar