Osumnjičeni za šverc tone kokaina pušteni kući - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Osumnjičeni za šverc tone kokaina pušteni kući

Crnogorski državljani Budimir Budo Krstović (66) i njegova ćerka Marina (27), koji su 26. avgusta uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u švercu tone i 400 kilograma kokaina, koja je rekordna zaplena droge u Crnoj Gori, nakon 72 sata pušteni su na slobodu!

Sudija za istragu Radomir Ivanović odbio je predlog više državne tužiteljke Tanje Božović da se Krstoviću i njegovoj ćerki odredi pritvor do 30 dana, prenose Vijesti. Zabranjeno im je da napuštaju mesto prebivališta, oduzeti su im pasoši i imaju obavezno javljanje Upravi policije.

Čija je droga

  • Oni su pušteni da se brane sa slobode, jer u spisima predmeta koji su za sada prikupljeni povodom zaplene kokaina, nema dokaza koji bi eventualno doveli u vezu Krstoviće za pomenuto delo – piše crnogorski Dan i dodaje da policija nema ni “operativna” saznanja da su Krstovići umešani u šverc kokaina.
  • Ne može se sporiti ova velika zaplena, ali mora se dokazati čija je droga. Krstovići se privatnim biznisom bave dugi niz godina, da je u pitanju da se bave odnedavno onda bi se posebno njihovo poslovanje ispitalo dodatno – zaključuje sagovoronik Dana. Međutim, sa druge strane vest da je Budo banana pušten na slobodu, nakon što je u njegovom hangaru u selu Mojanovići nadomak Podgorice, pronađen tovar droge vredan nekoliko stotina miliona evra podelio je javnost u Crnoj Gori ali i šokiralo građane. Najoštriji bio je Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promjene.
  • Ako je tačna informacija da su osumnjičeni za šverc tone i 400 kilograma kokaina, koja je transportovana u pošiljci banana njihove firme, pušteni da se brane sa slobode, onda nam svima mora biti jasno da su pravila Demokrtaske partije Socijalista (DPS) mafije jača od Ustava i zakona. Droga je državna, a kokain naša nacija – kaže ironično za Kurir Medojević i nastavlja:
  • Ako tužilaštvo pušta da se brane sa slobode akteri najveće zaplene kokaina u istoriji Crne Gore, onda to tužilaštvo ne radi za državu Crnu Goru, već za DPS mafiju.

Millionska vrednost

On dodaje da ova zaplena na ulici vredi i do 900 miliona evra. – Više tužilaštvo pušta ih da pobegnu, nestanu ili da ih možda pravi vlasnik robe likvidira – kaže Medojević i dodaje:

  • Ko će sad zaštititi profesionalce iz carine i Uprave policije koji su sproveli ovu akciju. Takođe, treba postaviti pitanje da li zaplenjeni kokain obezbeđen, ili će možda nestati, kao cigarete. Na ovakvu odluku sudije za istragu tužilaštvo ima pravo žalbe, pa će konačna odluka o tome da li će se Krstovići u daljem postupku braniti sa slobode ili ne, biti poznata najverovatnije u ponedeljak.

Podsetimo, sumnja se da je rekordna zaplena kokaina u Crnoj Gori pripadala “škaljarskom klanu”. Kokain je došao iz Argentine, a tovar je nađena u kontejneru sa bananama u magacinu čije je vlasnik Budo Krstović, inače stric Igora Krstovića, pripadnika škaljaraca, koji je ranjen prošle godine u Podgorici.

(Kurir)

Danas objavljeno

Bijeljina: Požar u pogonu fabrike “Sava”

Vanja A

Vučić: Za sada ne postoji mogućnost da uvedemo sankcije Rusiji

M.

Nevrijeme i jak grad pogodili dijelove Hrvatske

M.

Ostavite komentar