Osumnjičeni za izborne prevare pušteni nakon saslušanja - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Osumnjičeni za izborne prevare pušteni nakon saslušanja

Tri lica koja su uhapšena na području Srebrenice i Tuzle zbog sumnje da su počinila krivična djela falsifikovanje isprave, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava, puštena su na slobodu, potvrdio je Srni portparol Agencije za istrage i zaštitu BiH Luka Miladinović.

Miladinović je rekao da su ova lica saslušana u svojstvu osumnjičenih u prostorijama Sipe u Tuzli, nakon čega su puštena, jer nije bilo osnova za njihovo zadržavanje.

Prema njegovim riječima, Agencija će u narednom periodu predati izvještaj Tužilaštvu BiH.

Ova lica uhapšena su u jučerašnjoj akciji Sipe, koja je sprovedena u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a po naredbama Tužilaštva i Suda BiH.

  • Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici Sipe pretresli su šest lokacija i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli više mobilnih telefona, rokovnika, kopije izvoda sa biračkih spiskova, pištolj te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku – saopšteno je juče iz Sipe.

Danas objavljeno

Opozicija u Srpskoj sutra predaje zahtjev za poništavanje izbora za predsjednika

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Predložen pritvor za članove biračkog odbora u N. Gradu

Vanja A

Ostavite komentar