Osumnjičeni pljačkaš banke spašen iz urušenog tunela nedaleko od Vatikana - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Osumnjičeni pljačkaš banke spašen iz urušenog tunela nedaleko od Vatikana

Spasilačke ekipe su posle složene osmočasovne operacije uspele da izvuku zatrpanog čoveka iz tunela prokopanog šest metara ispod ulice u Vatikanu. Rimska policija povela je istragu jer se pretpostavlja da je čovek pripadnik kriminalne grupe koja je nameravala da opljačka obližnju banku.

Četiri saučesnika zatrpanog pljačkaša uspela su da se oslobode iz urušenog tunela, ali ih je policija uhvatila dok su bežali sa lica mesta. Prema pisanju italijanskih medija, svi imaju krivične dosijee, uključujući i pljačku.

Veruje se da je banda htela da iskoristi italijanski državni praznik Feragosto kada ulice glavnog grada ostaju polupuste, i izvrše pljačku u obližnjoj banci.

Dramatični incident se dogodio nakon što je deo asfalta popustio na uglu Via Inoćenco XI, pored prometne Via Gregorio VII, odmah uz trg Svetog Petra.

Nakon što je član bande obavestio hitnu pomoć o urušavanju tunela, vatrogasci i policija su uspeli da lociraju odakle potiče glas povređenog čoveka, skoro šest metara ispod nivoa ulice, ispred prazne prodavnice.

Spasioci su iskopali paralelni otvor kako bi došli do teško povređenog čoveka i obezbedili mu kiseonik i vodu.

Posle osam sati uspeli su da ga izvuku živog, uz aplauz okupljenih prolaznika.

Policija istražuje da li se banda spremala da iskoristi tunel, koji je počinjao unutar prazne prodavnice, kako bi došli do trezora jedne od dve obližnje banke.

Dvojica članova bande, iz Napulja, uhapšena su zbog pružanja otpora službenom licu, a dvojica iz Rima su optužena za nanošenje štete javnoj imovini, navodi italijanski javni servis Rai njus

Danas objavljeno

Dadilje slavnih osoba nemaju normalan život

Vanja A

Prisjeo mu dobitak na lutriji: Svaki dan mu dolaze kući i traže novac

Vanja A

BL Chilli Queen oduvala mušku konkurenciju na “Šurijadi”

Vanja A

Ostavite komentar