Osuđeni za šverc droge prijetio bivšoj supruzi - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Osuđeni za šverc droge prijetio bivšoj supruzi

Policija je privela Banjalučanina Enesa Džanića (54) nakon što je prijetio bivšoj ženi B.Dž. (40), a tokom pretresa kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi policija je zaplijenila oružje, municiju i teleskopsku palicu.

Iz Policijske uprave Banjaluka su naveli da im se u srijedu obratila B.Dž. i prijavila E.Dž. da joj putem telefona upućuje prijetnje po život.

“Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su pronašli i lišili slobode E.Dž. te utvrdili da se isti nalazi pod uticajem alkohola i opojnih sredstava”, naveli su iz policije.

Dodali su da je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni.

“Tom prilikom su pronađena dva pištolja bez serijskog broja, sedam metaka, metalna teleskopska palica, nosač SIM kartice, tri mobilna telefona i jedna kutija medicinskog pomagala za koju osumnjičeni nije imao potrebni nalaz, koji su oduzeti i koji će poslužiti u krivičnom postupku”, naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni okružni tužilac javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da nakon prikupljanja svih činjenica policija dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Nakon kriminalističke obrade, uz saglasnost dežurnog tužioca, Džanić je pušten na slobodu.

Džanića je inače prije pet godina Okružni sud u Banjaluci bio osudio na šest godina robije zbog trgovine heroinom na području tog grada zajedno sa Vladimirom Popovićem, koji je za to bio osuđen na sedam godina. Džanić i Popović su zbog droge bili uhapšeni 2014. godine u akciji “Čistač 2”, a tom prilikom zaplijenjen je 51 gram heroina i oko 1.400 raznih tableta koje imaju i narkotička svojstva, a u akciji je tada bilo uhapšeno 13 osoba zbog šverca droge i drugih krivičnih djela.

Osim toga, Džanić je 2012. godine sumnjičen da je počinio iznudu i oštećenje tuđe stvari od jednog Banjalučanina.

Takođe privođen je 2009. i u okviru istrage o paljevini kuće ubijenog Milana Vukelića, ali je pušten zbog nedostatka dokaza.

NEZAVISNE

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar