Osuđeni kriminalac tužio državu jer su mu uništili Ferrari - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Osuđeni kriminalac tužio državu jer su mu uništili Ferrari

Osuđeni kriminalac je pobegao u drugu zemlju kako bi izbegao izdržavanje kazne, ali skupoceni Ferrari nije uspeo da spase

35-godišnji Zahid Khan je zbog prevare s registarskim tablicama osuđen na deset godina zatvora. Međutim, on je pre presude pobegao avionom iz Velike Britanije u Dubai, gde i danas uživa u slobodi.

Kako piše Index.hr, to mu očigledno nije dovoljno, pa je sada odlučio da tuži policiju West Midlandsa. Khan je izjavio da je “pokrenuo postupak protiv policije koja je nezakonito zaplenila Ferrari 458 Spider vredan 200.000 funti“. U policiji se previše ne uzbuđuju i čekaju poziv na izjašnavanje pred sudom. U međuvremenu su saznali adresu boravišta Khana i pokrenuli zahtev za njegovo izručenje.

Inače, Khan u Dubaiju živi na visokoj nozi i to ne krije. Ima vozača koji ga u Rolls-Royceu vozi na zabave, a neretko se viđa u društvu Floyda Mayweathera, pa i repera Bustera Rhymesa. Uostalom, odmah nakon bega iz Britanije je snimio video u kojem čekićem uništava Rolex vredan 30.000 funti.

Kako javlja Birmingham Live, još 2017. godine Khan je parkirao skupoceni Ferrari na trotoar blizu zgrade suda. Glupa odluka jer je policija ubrzo zaplenila automobil, a zatim je utvrđeno da automobil nema propisno osiguranje te je zbog oštećenja ocenjen kao tehnički neispravan. Dobivši kategoriju B Ferrari je poslat na automobilski otpad gde je uništen.

Izvor:Index.hr
Screenshot:YouTube

Danas objavljeno

Kako izgleda indijski SUV od 7.000 dolara

Zeljka

Obnovljeni Roewe RX5 Max

Zeljka

Prije pola vijeka Mercedes-Benz patentirao vazdušne jastuke

Zeljka

Ostavite komentar