Osuđen Milan Kalinić - BIGportal.ba
Ex Yu

Osuđen Milan Kalinić

Viši sud u Beogradu osudio je danas na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora glumca Milana Kalinića povodom optužbi da je učestovao u tuči pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali “Aleksandar Nikolić”.

Ova kazna se neće izvršiti ukoliko Kalinić u roku od dve godine ne izvrši novo krivično djelo.

Presudom mu je izrečena i novčana kazna od 100.000 dinara, koju je biti dužan da plati u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, kao i zabrana prisustva utakmicama Crvene zvezde od godinu dana, po pravosnažnosti presude.

Upravo ovu kaznu prošle sedmice je za Kalinića predložio postupajući tužilac.

Ovo je prvostepena presuda, na koju Kalinićeva odbrana ima pravo da uloži žalbu.

Inače, zbog ovog incidenta u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović, Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice za krivično delo nasilničko ponašanje, na osnovu kojeg su osuđeni na iste – uslovne kazne od po četiri meseca zatvora, novčanu kaznu od po 70.000 dinara i zabranu prisustvovanja utakmicama od godinu dana.

I Kalinića tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje, odnosno da je navukao Krkoviću jaknu preko glave, a potom ga udario šakom u glavu, ali on to negira, tvrdeći da nikoga nije ni pokušao da udari, niti da je udario Krkovića.

B92.

Danas objavljeno

Ne pijem godinama a u kockarnicu u životu nisam ušao!

Vanja A

Vesna Zmijanac: Oni s kojima sam se poklapala bili su tuđi

Vanja A

Jelena Karleuša pored pjevanja pokreće novi biznis?!

Vanja A

Ostavite komentar