Oštra poruka Srbiji: Ako želite da nastavite ka EU, ovo nije put - BIGportal.ba
Region Vijesti

Oštra poruka Srbiji: Ako želite da nastavite ka EU, ovo nije put

Miroslav Lajačak uputio oštru poruku Srbiji da bi, ukoliko želi da nastavi put ka EU, trebalo da prati političke izbore koji je tome približavaju.

Šef diplomatije Slovačke reagovao je povodom najavljenog potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom, iza koje stiji Rusija.

“Ako ste ozbiljni u svojoj evropskoj orjentaciji onda pratite političke izbore koji vas tome približavaju. Ovoj korak nije jedan od tih”, poručio je Lačak.

Ministar spoljnih poslova Slovačke je dolazeći na sastanak sa predstavnicima zemaljaj Zapadnog Balkna u Helsinikiju ocenio da je najavljeno potpisivanje trgovinskog sporazuma sa “pro ruskom grupacijom” od strane Srbije “zbunjujuće” i poručio da se “ne može ići u više pravaca istovremeno”.

Srbija bi 25. oktobra trebalo da potpiše trgovinski sporazum sa Evroazijskom ekonomskom unijom, a Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije postoji od 2000. godine. Upozorenje zbog tog sporazuma stiglo je i u četvrtak i to iz Evropske komisije odakle je SRbiji jasno stavljeno do znanja da će morati da se odrekne te unije.

Danas objavljeno

Preminuo legendarni Đorđe Marjanović

M.

Milioni Italijana već rezervisali ljetovanje

M.

Veliki preokret Novaka za polufinale Rima u meču sezone na šljaci!

Zeljka

Ostavite komentar