11. Aprila 2022.

Ostoja Mijailović otkrio šta se promijenilo dolaskom Obradovića

Big Portal

Pred crno-belima je meč osmine finala Evrokupa sa Bursom, ali i završnica ABA lige.

Mijailović je na početku razgovora za “TV Partizan” pričao o finansijskim aspektima.

“Trudio sam se što manje da pričam, želeo sam da ostanemo u pozadini. Prethodnih godina smo morali da branimo klub od napada, svađe… Sad smo se pomerili u stranu, ali smo čuvali klub. Javnost nije svesna koliko je teško obezbediti dobre uslove, da ekipa radi, funkcioniše, prima plate. Spekulacije koje se pojavljuju u medijima, gde je ta priča da je Partizan državni projekat i da ima beskonačno puno novca od strane države. To su floskule kao i mnoe druge. Imamo podršku države, ali daleko od onoga što je potrebno da napravimo rezultate kakve imamo danas. Borimo se kao klub. Pre nekoliko meseci smo napravili Upravni odbor gde sede najveći srpski privrednici, koji u celom svetu u timovima ima zadatak da obezbedi uslove klubu za rad. Privrednici koji sede u UO, svako od njih je pomogao klub finansijski. Želeo bih da se zahvalim navijačima, kojih ima dosta na svakog utakmici. Mi se finansiramo dosta godina unazad od strane naših navijača. Oni su naš najveći pojedinačni sponzor”, rekao je Mijailović.

Partizan i dalje vraća dugove iz prošlosti.

“Na utakmici protiv Mege sam sreo Aleksa Marića, kojeg cenim i poštujem. Naši navijači treba da shvate da je Marić i danas na platnom spisku Partizana. Kada delimo plate, mi delilo plate i momcima iz generacije Aleksa Marića. Puno vučemo recidiva iz prošlosti. To će nas još dugo pratiti. Ali evo sada, pred plej-of, moramo da vodimo računa da stavimo cene karata koja je zadovoljavajuća za naše navijače zato što nam je to mnogo bitnije da igrači imaju podršku, ali sa druge strane moramo da vodimo računa da plate podelimo na vreme. U ovom trenutku nama sponzori kasne sa uplatama zbog situacije u Ukrajini, koja je poremetila privredu”, dodao je on.

Evrokup je specifično takmičenje – jedan poraz znači i eliminaciju.

“Naši navijači moraju da shvate da je format takmičenja Evrokupa surov. Moramo da osvojim Evrokup ako hoćemo da igramo Evroligu. Naravno imamo priliku da se borimo i u ABA ligi. Svaka utakmica je važna. Nije važno da li igramo protiv Burse, Virtusa. Ako izgubimo neku od tih utakmica koju naši navijači smatraju lakšom i ne dođu u halu, jednostavno nema prilike za sledeću. Ako sledeću fazu Evrokupa odigramo kako treba, dolaze četvrtfinale, polufinale, svašta je moguće. Samo dve ekipe su bolje pozicionirane od nas, Gran Kanarija i Huventud. Postoji šansa da ne prođu pošto imaju teške utakmice. Imamo i mi takvu šansu. Imamo veliku šansu da igramo polufinale i finale u Beogradu“, istakao je Mijailović.

Mijailović ističe da se dolaskom Željka Obradovića u klub promenilo dosta toga.

“Željko je najedostavniji za sad. Radi na najbolji mogući način. Kada je teško i kada je lepo, svi smo zajedno tu. On razume kada postoje problemi u klubu, ekipi. Svako treba da mu da neku novu šansu, podršku. To tako nije bilo ranije, kada su jedva čekali da klub kasni jednu platu, dođu kod mene i kažu mi to. Kada klub ranije nije imao novca, ja sam se borio da nađem novac od svojih prijatelja, kompanija da Partizan isplati platu na vreme. Da ne bi postojao prostor za alibi, da klub nešto nije dao i da zato ekipa ne igra dobro. To javnost ne treba da vidi, ali to je detalj koji sam želeo da podelim sa našim navijačima”, zaključio je Mijailović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare