OŠTETIO FIRMU ZA HILJADE MARAKA Banjalučanin prisvojio robu, pa fakturisao da je uništena - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

OŠTETIO FIRMU ZA HILJADE MARAKA Banjalučanin prisvojio robu, pa fakturisao da je uništena

Protiv Lole Marčete (43) iz Banjaluke policija je podnijela izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da je oštetio firmu „Agromarket“ za više od 32.000 maraka, saznaje Srpskainfo. U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da se Marčeta sumnjiči za pronevjeru i povrede obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih…

Protiv Lole Marčete (43) iz Banjaluke policija je podnijela izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da je oštetio firmu „Agromarket“ za više od 32.000 maraka, saznaje Srpskainfo.
U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da se Marčeta sumnjiči za pronevjeru i povrede obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje.

-On je osumnjičen da je u periodu od januara 2017. do novembra 2018. godine obavljajući poslove terenskog komercijaliste prisvojio robu koja mu je povjerena u radu. Ta roba je bila vrijedna 32.560 maraka, za koliko je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist. On je kroz fakture prikazao da je sporna roba uništena – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.
SrpskaInfo

Danas objavljeno

Sutra posebna sjednica NSRS na zahtjev Dodika

M.

Štajnmajer zatražio od Merkelove da nastavi sa vršenjem dužnosti

M.

Stiglo novo upozorenje: “Novi soj virusa biće zarazniji”

M.

Ostavite komentar