OŠTETILI PREDUZEĆE ZA 1,2 MILIONA KM Dvije osobe osumnjičene za malverzacije - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

OŠTETILI PREDUZEĆE ZA 1,2 MILIONA KM Dvije osobe osumnjičene za malverzacije

Protiv dvije osobe pripadnici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su izvještaj zbog sumnje da su krivičnim djelima oštetili jednu firmu iz Banjaluka za više od 1,22 miliona maraka, potvrđeno je za Srpskainfo.

Osumnjičeni S. K. se tereti za krivična djela povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništenje.

– Dok se D. C. sumnjiči za zloupotrebe položaja odgovornog lica i povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i falsifikovanje ili unišavanje finansijskih izvještaja – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona je pojasnila S.K. se sumnjiči da kao odgovorno lice u pravnom licu iz Banjaluke od januara 2018. godine do decembra 2019. godine, nije vodio poslovne knjige i knjigovodstvene evidencije i nije dostavljao finansijske izvještaje, a koje je prema važećim propisima bio dužan voditi, evidentirati i dostavljati.

– D.C. je osumnjičen da je kao odgovorno lice u pravnom licu iz Banjaluke, u vremenskom periodu od jula 2018. godine do novembra 2018. godine, sačinio fiktivan ugovor sa neistinitim sadržajem i upotrijebio kao pravi, iskoristio svoj položaj i ovlaštenje i sa bankovnog računa pravnog lica iz Banjaluke, isplatio na svoje ime novac u ukupnom iznosu od 1.190.480 maraka i bez ikakvog pravnog osnova plaćao lične troškove fizičkom licu u ukupnom iznosu od 30.659,8 čime je oštetio pravno lice iz Banjaluke za iznos od 1.221.140 – istakla je Mučibabićeva.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Evropska policija razbila kriminalnu mrežu krijumčara

M.

Pao sistem za prijavljivanje novozaraženih

M.

Vučić “testirao” prugu: Istorija, oboren rekord

M.

Ostavite komentar