13. Marta 2020.

OŠTETILI PREDUZEĆE ZA 1,2 MILIONA KM Dvije osobe osumnjičene za malverzacije

Big Portal

Osumnjičeni S. K. se tereti za krivična djela povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništenje.

– Dok se D. C. sumnjiči za zloupotrebe položaja odgovornog lica i povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i falsifikovanje ili unišavanje finansijskih izvještaja – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona je pojasnila S.K. se sumnjiči da kao odgovorno lice u pravnom licu iz Banjaluke od januara 2018. godine do decembra 2019. godine, nije vodio poslovne knjige i knjigovodstvene evidencije i nije dostavljao finansijske izvještaje, a koje je prema važećim propisima bio dužan voditi, evidentirati i dostavljati.

– D.C. je osumnjičen da je kao odgovorno lice u pravnom licu iz Banjaluke, u vremenskom periodu od jula 2018. godine do novembra 2018. godine, sačinio fiktivan ugovor sa neistinitim sadržajem i upotrijebio kao pravi, iskoristio svoj položaj i ovlaštenje i sa bankovnog računa pravnog lica iz Banjaluke, isplatio na svoje ime novac u ukupnom iznosu od 1.190.480 maraka i bez ikakvog pravnog osnova plaćao lične troškove fizičkom licu u ukupnom iznosu od 30.659,8 čime je oštetio pravno lice iz Banjaluke za iznos od 1.221.140 – istakla je Mučibabićeva.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare