Oštetila firmu za 1,1 milion KM - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Oštetila firmu za 1,1 milion KM

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv žene čiji su inicijali B. G. iz ovog grada zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja pričinila štetu osiguranju u iznosu od oko 1. 130. 370 КM.

B.G. je od oktobra 2013. do marta 2015. godine, kao odgovorno lice osiguranja sa sjedištem u Banjaluci, naložila zaposlenim zastupnicima u osiguranju da na osnovu zaključenih polisa od automobilske odgovornosti istovremeno popunjavaju i ugovore o zakupu prostora na vozilima i to za isticanje reklame osiguranja za novčanu nadoknadu koja se unosila u zaključeni ugovor i kao takva je trebalo da bude uplaćena na tekuće račune osiguranika-klijenta, što nije rađeno, saopšteno je iz Policijske uprave.

U policiji navode da je novac koji je trebalo da bude uplaćen na tekuće račune osiguranika-klijenata uplaćivan kao akontacija na račun zaposlenih zastupnika.

“To je po nalogu B.G. protivno propisima i poslovanju knjiženo kao utrošak novčanih sredstava na troškove osiguranja čime je nanesena šteta osiguranju u ukupnom iznosu od oko 1.130.370 КM, a za koliko su zaposeni ostvarili protivpravnu imovinsku korist”, dodaje se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Pojedini mediji navode da se radi o Biljani Grujić iz Banjaluke zbog sumnje da je oštetila “Sarajevo osiguranje” za više od 1,1 milion maraka.

BN TV

Danas objavljeno

Policija radi na slučaju: Ukradeni novac i mobilni telefon iz teretnog vozila “mercedes”

M.

Temperatura danas i do 39 stepeni, na snazi upozorenje

M.

Vlasti SAD blokirale 30 veb sajtova

M.

Ostavite komentar