26. Septembra 2019.

Ostavke u SDP-u zbog Envera Zornića

Big Portal

Kadrovska komisija na hitnoj sjednici održanoj sinoć donijela je i odluku da zatraži od stranke da Enver Zornić, presuđeni ratni zločinac, bude isključen iz članstva, te da se zatraži njegova hitna smjena sa pozicije direktora “Toplana” u Sarajevu.

Na sjednicu je bio pozvan i Enver Zornić ali se nije odazvao pozivu.

“Predsjednik i članovi Kadrovske komisije SDP Sarajevo nisu raspolagali predmetnim informacijama, niti su imali uvid u vojnu arhivu, ali zbog težine počinjenog djela smatraju se odgovornim za učinjeni propust i stoga podnose kolektivnu neopozivu ostavku. U periodu predlaganja kandidata za različite pozicije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Kadrovska komisija vršila je intervjue i provjere svih kandidata SDP BiH u Sarajevu, ali u tom procesu niti jedna od navedenih informacija nije bila raspoloživa”, navodi se u saopštenju Kadrovske komisije SDP-a Sarajevo.

Kako su dodali odluke su donošene na osnovu podataka iz biografija i aktiviteta kandidata u proteklom periodu.

“Ipak, iako informacije nisu bile dostupne, kadrovska komisija se smatra odgovornom te stoga upućuje najiskrenije izvinjenje članovima porodica žrtava, članovima SDP-a i građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju.

Komisija je jednoglasno naložila predstavnicima SDP-a BiH u vlasti Kantona Sarajevo da odmah smijene Envera Zornića sa pozicije direktora KJKP “Toplane”.

Smjena će biti pokrenuta odmah danas na sjednici Vlade Kantona Sarajevo, a na inicijativu ministara iz SDP BiH.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare