13. Aprila 2022.

Ostavka na sve funkcije zbog sankcija Amerike

Big Portal

“Bez obzira na to što nisam ni prvostepeno ni pravosnažno osuđen za bilo koje krivično djelo, smatram da je zbog odluke vlasti SAD da me stave na listu sankcioniranih osoba moja obaveza da odstupim sa navedenih pozicija. Kao odgovorna osoba, kojoj je interes države iznad svega, ne želim na bilo koji način biti smetnja u realizaciji zajedničkih strateških planova i partnerstva Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država”, navodi Sarajlić u saopštenju za javnost.

Sjedinjene Američke Države su, kako ističe, dugogodišnji istinski prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine i nijedan pojedinac ne treba da bude prepreka za nastavak saradnje.

“U odluci Ministarstva finansija SAD izneseno je niz proizvoljnih optužbi na moj račun. Očekujem da sva eventualna saznanja i potencijalni dokazi o tvrdnjama koje se navode u pomenutoj odluci budu ustupljeni bh. pravosuđu. Pravosudnim institucijama BiH u svakom trenutku stojim na raspolaganju, potpuno uvjeren da ću u fer i poštenom postupku dokazati svoju nevinost”, zaključuje Sarajlić.

Podsjećamo da je Sarajlić još ranije podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA).

SAD su uvele Sarajliću sankcije zbog korupcijskij aktivnosti. U obrazloženju su naveli da je on umiješan u aferu “Asim” za koju je potvrđena i optužnica protiv njega i ostalih aktera Muhameda Šehovića i Sabahudina Delalića.

Naime, u objavljenom spornom snimku, nudi se posao supruzi stranačkog kolege u zamjenu za glas za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

(Fena)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare