Osoblje UKC RS: Na izmaku smo snaga, preklinjemo građane da poštuju mjere - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Osoblje UKC RS: Na izmaku smo snaga, preklinjemo građane da poštuju mjere

Dežurno osoblje kovid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpke preklinje i moli stanovništvo Republike Srpske da primijeni maksimalne mjere zaštite od novog virusa korona, jer je zdravstveno osoblje svih Covid odjeljenja na izmaku snage i ovakav tempo pregleda i prijema pacijenata neće se moći dugo izdržati, poziv je osoblja kovid odjeljenja.

 Kako su naveli, u protekih nekoliko dana pregledano je više od 1.000 pacijenata, hospitalizovano je više od 320 novih pacijenata, što je pravi stampedo u osmom mjesecu trajanja pandemije. Kažu da je sva energija radnika iscrpljenja ili na izmaku.

Takođe napominju činjenicu da je rukovodatvo UKC RS uz pomoć rukovodstva Republike Srpske, donoseći adekvatne i vizionarske mjere, već spriječilo katastrofalni scenario, ali ukoliko se ovakav trend prijema pacijenata nastavi, ni najbolje opremljene prostorije i najodgovorniji ljudski resursi neće moći spriječiti katastrofu velikih razmjera.

“Zbog toga apelujemo na stanovništvo Republike Srpske da odmah pristupe najvišem stepenu zaštitie od virusa korona, koja podrazumijeva propisanu distancu, nošenje zaštitinih maski, dezinfekciju prostora i higijena ruku kako bi se širenje virusa zaustavilo”, naveli su iz UKC RS.

Nezavisne

Danas objavljeno

Stoltenberg: Razgovor sa Rusijom više nije moguć, NATO mora pomoći Ukrajini

M.

Vučić Kurtiju: Statusno pitanje završeno, srećan put u Brisel

M.

Preminuo glumac Davor Јanjić

M.

Ostavite komentar