Osnovan tim za razvoj Android uređaja unutar Microsofta - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Osnovan tim za razvoj Android uređaja unutar Microsofta

Kompanija Microsoft ponovo je krenula u blažu internu reorganizaciju, a ovog puta razlog je stavljanje snažnijeg naglaska na razvijanje uređaja koji će koristiti Android operativni sistem.

 Kao što je poznato, ova kompanija ponudila je korisnicima dve iteracije svog mobilnog uređaja pod Android operativnim sistemom, Surface Duo, a cilj je očigledno da se pojavi još Android uređaja.

Jednostavno, kompaniji Microsoft nikada nije polazilo za rukom da razvije kvalitetni operativni sistem za mobilne uređaje. Windows Mobile nije bio ni blizu operativnim sistemima iOS i Android, pa je Microsoft rešio da razvoj na sličnim rešenjima prekine i posveti se implementaciji Androida.

Sada, ova kompanija osnovala je novu organizaciju pod svojim okriljem koja se zove Android Microsoft Platform and Experiences, iliti AMPX. Ovaj ogranak fokusiraće se na razvoj softverskih rešenja za mobilne uređaje poput Surface Duo, kao i na razvoj softverskih alata koji su zamišljeni da rade u sprezi sa mobilnim uređajima, kao što su Phone Link, Microsoft Launcher, i mnogi drugi.

Osnovan tim za razvoj Android uređaja unutar Microsofta

Osoba određena da vodi ovu grupaciju je Panos Panaj, koji je u ovom trenutku glavnokomandujuči za timove zadužene za razvoj Windows operativnog sistema i Surface uređaja. Iako je ranije kompanija Microsoft želela da razvija aplikacije kako za Android, tako i za iOS operativni sistem, čini se da je ovaj događaj upravo indikacija da će se Microsoft ipak više okrenuti Android operativnom sistemu.

Uz to, čini se i kako kompanija Microsoft već ima jasno određene planove o povezivanju dva operativna sistema – Windows i Android. U ovom trenutku, postoji Phone Link aplikacija, koja se donedavno zvala Your Phone, a koja korisnicima omogućava da pristupe notifikacijama i tekstualnim porukama sa svog računara, odakle čak mogu i obaviti telefonski poziv. A u slučaju da imate Samsung Galaxy ili Surface Duo mobilni uređaj, ova aplikacija dozvoljava i pokretanje Android aplikacija na računaru, kao i screen mirroring, piše XDA-Developers.

Iako je ova unutrašnja reorganizacija postala poznata javnosti, sama kompanija Microsoft još uvek nije podnela zvanično obaveštenje. Uz to, važno je naglasiti da ove promene neće dovesti do otkaza, koji su postali prečesta slika kod tehnoloških giganata.

Benchmark.

Danas objavljeno

Nvidia uveliko priprema RTX 50 grafičke karte, nova 3nm arhitektura stiže 2024. godine

Vanja A

Game Awards 2022: Najbolje igre godine i najave novih mega-hitova

Vanja A

FTC želi da blokira Microsoftovo preuzimanje Activision Blizzarda

Vanja A

Ostavite komentar