Osnivač Twittera donira milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Osnivač Twittera donira milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa

Osnivač Twittera i aplikacije za plaćanje pod nazivom Square – Jack Dorsey najavio je da će donirati milijardu dolara za borbu protiv smrtonosne pandemije koronavrisua.

BBC piše da je suma od milijardu dolara jednaka 28 posto Dorseyjevog ukupnog bogatstva. Svoju donaciju je najavio putem Twittera.

U SAD-u vlada nestašica respiratora i lične zaštitne opreme, a brojni biznisi i individualci imaju velike ekonomske probleme.

Dorsey je rekao da će iskoristiti dionice Squarea koje posjeduje kako bi finansirao donacije koje će biti podijeljene putem fondacije Start Small. Njegova želja je da donira novac u svrhe u kojima će moći vidjeti svoj uticaj.

On nije jedini milijarder iz svijeta tehnologije koji se odlučio da donira novac. Osnivač Facebooka Mark Zukerberg je obećao 30 miliona dolara za razvoj tretmana protiv koronavirusa. Šef Amazona Jeff Bezos je donirao 100 miliona dolara bankama hrane u SAD-u kako bi se pomoglo onima kojima je to potrebno. Prvi čovjek Applea Tim Cook u martu je najavio da će kompanija donirati medicinsku opremu Italiji koja je teško pogođena pandemijom koronavirusa.

Izvor. Bankar

Danas objavljeno

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Muskovo bogatstvo je jednako ukupnom bogatstvu Billa Gatesa i Warrena Buffetta

V.R.

D-Wave tvrdi da može izgraditi gate model kvantog računara

V.R.

Ostavite komentar