Osnivač Huaweija: Amerikanci nas potcenjuju, imamo alternativu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Osnivač Huaweija: Amerikanci nas potcenjuju, imamo alternativu

Osnivač i izvršni direktor kineskog telekomunikacionog giganta Huawei, Ren Žengfej, izjavio je danas da SAD “potcenjuju” njegovu kompaniju.

“Američko političko osoblje dosadašnjim postupcima pokazuje da potcenjuje našu snagu”, rekao je Ren u intervjuu televiziji CCTV i drugim kineskim medijima.

On je istakao da kompanija ima alternativu za svoju nabavku čipova i da u tom smislu ne može da bude “izolovana” od ostatka sveta. Ren je dodao i da će program 5G koji su sprovodi kompanija ostati “nepromenjen” uprkos američkim merama.

Po pitanju tehnologije 5G, kako je naveo, druge kompanije će stići Huawei tek za dve, tri godine. Huawei se nalazi na spisku preduzeća s kojima će američke kompanije moći da posluju samo ako za to dobiju dozvolu od vlasti.

Američki predsednik Donald Tramp prošle nedelje je zabranio američkim telekomunikacionim kompanijama da posluju sa stranim firmama koje mogu da predstavljaju opasnost za nacionalnu bezbednost u SAD.

Trampova mera se odnosi i na Huawei, drugi svetski proizvođjač pametnih telefona, koji je osumnjičen za špijuniranje na račun Kine. Američke vlasti su juče pokušale da smire loptu odlaganjem uvodjenja novih mera za 90 dana, čime bi se Huawei i njegovim trgovinskim partnerima dalo vremena da se prilagode.

Izvor: Beta

Danas objavljeno

MSI objavio CMP 50HX MINER sa 3584 CUDA jezgra

Vanja A

Vivo S10 serija telefona se očekuje tokom jula

Vanja A

Novi LG gejming monitor ima Nano IPS panel sa 165Hz osvežavanjem

Vanja A

Ostavite komentar