"Oslobođenje" za Faučija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Oslobođenje” za Faučija

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči sada ponovo razgovara sa američkom administracijom sa priznatim autoritetom, piše AP.

Fauči nikada zaista nije otišao sa funkcije, ali je izdržao gotovo godinu dana napada i podrivanja od strane bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Novi predsednik SAD, Bajden, se tokom predsedničke kampanje obavezao da će Faučija postaviti za glavnog medicinskog savetnika kada je stupio na dužnost, a 80-godišnji naučnik, koji je službovao pod sedam predsednika, odmah je prihvatio i stupio u akciju.

On je to nazvao “oslobađajućim“ i kaže da iza njega sada stoji administracija koja je prihvatila njegove preporuke za borbu protiv kovid-19.

“Jedna od novih stvari u ovoj administraciji jeste da ako ne znate odgovor, ne pogađate. Samo kažete da ne znate odgovor“, rekao je Fauči tokom konferencije u Beloj kući, prenosi agencija.

Fauči je jasno stavio do znanja da veruje da nova administracija neće manipulisati različitim porukama koje su tako često dolazile iz Trampovog tima, gde je naučna činjenica često bila prikrivena zbog političkih stavova predsednika.

Vraćanje Faučiju centralne uloge u borbi s kovid-19, znak je da je “nauka koja je bila potisnuta, sada opet u prvom planu“, smatraju američki zdravstveni stručnjaci, navodi AP.

Danas objavljeno

SIPA uhapsila 16 osoba, oduzeto 20 kilograma spida

M.

Trilateralni sastanak predsjednika Francuske, Njemačke i Srbije sutra u Pragu

M.

Njujork tajms: Ukrajinci organizovali ubistvo Darje Dugine

M.

Ostavite komentar