Oslobođen Srbin uhapšen 2018. po potjernici Prištine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Oslobođen Srbin uhapšen 2018. po potjernici Prištine

Kosovski pravosudni organi oslobodlili Miloša Petkovića iz Male Kruše, optuženog za ratne zločine nad civilnim stanovništvom u ovom selu u opštini Orahovac. RTV MIR iz Leposavića je sinoć naveo da je Petković uhapšen u Mađarskoj 6. septembra 2018. godine po međunarodnoj potjernici koju je izdao Euleks. Petković je u pritvoru…

Kosovski pravosudni organi oslobodlili Miloša Petkovića iz Male Kruše, optuženog za ratne zločine nad civilnim stanovništvom u ovom selu u opštini Orahovac.

RTV MIR iz Leposavića je sinoć naveo da je Petković uhapšen u Mađarskoj 6. septembra 2018. godine po međunarodnoj potjernici koju je izdao Euleks.

Petković je u pritvoru u Mađarskoj boravio sve do 17. maja 2019. kada je izručen kosovskim pravosudnim organima, što je bio prvi slučaj izručenja od kada su ti organi od Euleksa preuzeli procese ratnih zločina.

Navodi se da je Petkovićev advokat Ljubinko Todorović u telefonskoj izjavi za RTV MIR kazao da je njegov branjenik uhapšen po lažnoj prijavi i da se na sudu dokazalo da nije kriv za zločine počinjene u Maloj Kruši.

Advokat Todorović je rekao da je Petković boravio u specijalnom zatvoru u Podujevu od trenutka kada su ga kosovski pravosudni organi preuzeli na aerodromu u Prištini.

TANJUG

Danas objavljeno

Srbija: Ograničene cijene osnovnih životnih namirnica

M.

Maloljetnik iz Doboja prodavao falsifikovani novac

M.

Šta piše u dokumentu koji će se razmatrati na posebnoj sjednici NSRS

M.

Ostavite komentar