Oslabljeni "orlovi" sa devet igrača protiv aktuelnog prvaka Europe i svijeta - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Oslabljeni “orlovi” sa devet igrača protiv aktuelnog prvaka Europe i svijeta

U Holandiji u srijedu, 19. januara počinje UEFA Futsal EURO

Mnogo puta do sada su nas obradovali sjajnim rezultatima, ali pre svega pristupom, igrom i borbom do poslednjeg atoma snage.

Ostavili su naši momci odličan utisak i na nedavnom Prvenstvu sveta u Litvaniji, a prethodnih dana učinili su sve da se na pravi način pripreme i za velika iskušenja na kontinentalnom prvenstvu.

Međutim, dan pre prvog meča koji i otvara šampionat u Holandiji, duel sa aktuelnim prvacima sveta i Evrope, Portugalom, “orlovi” se suočavaju sa kadrovskim problemima zbog povreda i koronavirusa.

I pored činjenice da su strogo vodili računa o svim merama, gotovo svakodnevna testiranja, prvo su iz tima zbog pozitivnog nalaza, udaljili Ninoslava Aleksića (ostao u Beogradu, treba naknadno da se priključi ekipi), onda i Slobodana Rajčevića koji je jedini bio pozitivan (praktično bez simptoma) drugog dana boravka u Amsterdamu.

A po automatizmu i njegov cimer, Nikola Matijević, morao je odmah u karantin. Ako se zna da ranije zbog povrede, selektor Dejan Majes, nije mogao za prvi meč sa Portugalom da računa na Jovana Lazarevića (medicinsko osoblje ulaže velike napore da ga osposobi za drugi duel u grupi sa Ukrajinom), kao i već duže odsutnog Miloša Stojkovića, jasno je da će naš tim biti desetkovan za utakmicu sa aktuelnim šampionima Evrope i sveta.

Selektor Majes moći će praktično da računa na samo devet igrača.

Bez obzira na sve hendikepe koji su nas zadesili, očekujem da se igrači bore za dres Srbije od prvog do poslednjeg minuta i pruže svoj maksimum. Želimo da ostavimo pozitivan utisak kako bi nastavak prvenstva bio onakav kakav priželjkujemo. Odradili smo jedan trening, navikli se na podlogu, a hrabri nas činjenica da se Jovan Lazarević polako oporavlja i očekujemo da nastupi na ovom šampionatu. Portugal dobro poznajemo, važno je uđemo hrabro u meč, otresito. U Litvaniji smo ih možda i previše respektovali u prvom delu susreta. Od starta, dakle, moramo biti odvažni, pametni“, kaže Dejan Majes.

Zbog lokdauna koji je snazi u Holandiji, šampionat se igra vez prisustva publike i pored ogromnog interesovanja koje vlada za futsal u zemlji fudbala.

Sve informacije govore da bi tribine hale u Amsterdamu bile pune već na premijeri.

Domaćin je imao smenu generacija i nije se slučajno izborio za domaćinstvo Prvenstva Evrope. Sve bi naravno bilo bolje i lepše da se igra pred publikom, ali zbog korone navikli smo već da igramo pred praznim tribinama. Hendikep za sve, najviše za domaćina i organizatora, ali bez obzira na sve na nama je da damo maksimum i ostvarimo rezultate koje želimo“, rekao je Majes.

B92.

Danas objavljeno

Medvedev lako protiv Kecmanovića

Zeljka

Spušta se zavjesa: Kome ide trofej Lige šampiona?

Zeljka

Ozvaničeno zbogom Romanu Abramoviču

Zeljka

Ostavite komentar